Морг на Волині не може повноцінно працювати. ВІДЕО

Морг на Волині не може повноцінно працювати. ВІДЕО

Судмедексперти найзатребуваніші та найобізнаніші лікарі. Всього в Україні їх близько шестиста. Але на Волині вони цього статусу не відчувають. Іржаві холодильники для зберігання тіл, застаріле обладнання для досліджень та відсутність найелементарнішого – пральної машини, –  йдеться у сюжеті 12 каналу

У лабораторії не працюють витяжки, у повітрі їдкий запах кислот. По сусідству проводять досліди на хроматографі. Прилад визначає чи є алкоголь, наркотичні речовини у крові померлих. Йому тридцять з лишком років.

Будівлі бюро розкидані по місту. Адміністрація на вулиці Кафедрадній. Саме це приміщення область обміняла з Луцьком на приміщення будинку дитини. Отож зараз, судмедексперти планують ще й переїзд. Але коли і куди – не знають, а у муніципалітеті уже мають плани на будинок у Старому місті.

Поблизу моргу, що на вулиці Стефаника є занедбана будівля, її наприкінці 90-х років передали на баланс бюро судмедекспертизи. Колись тут були вікна і нова штукатурка, а зараз лише стіни. З року в рік область обіцяла виділити на добудову гроші, але до справи так і не дійшло.

Питання про виділення грошей розглядатимуть на засіданнях бюджетної комісії облради. Остаточне рішення депутати приймуть на сесії.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинські митники сприяють експорту українських товарів за спрощеною процедурою
Наступна новина У Києві чоловік намагався покласти в банк 300 тисяч гривень, роздрукованих на ксероксі
Останні новини
Схожі новини