Може прикрашати світові виставки. Волинянин із сином реставрував «Москвич-407»

Може прикрашати світові виставки. Волинянин із сином реставрував «Москвич-407»

Віктор Гальом із села Раків Ліс Камінь-Каширського району реставував автомобіль «Москвич-407».

На оновлення раритетного “Москвича” він витратив близько 30 тисяч гривень, а придбав його колись за 4 тисячі радянських рублів. Про це пише газета «Полісся».

Полагодити машину порадив син.

«Моє авто зійшло з конвеєра далекого 1963-го року. До того ж саме тоді виробництво цієї модифікації машини припинилося зовсім. Коли у мене закралася думка здати машину на металобрухт, бо майже сім років вона простояла в гаражі без діла. Але коли збагнули з сином, що усі «рідні» деталі ще справні, то одразу взялися до реставрації. Самотужки на домашньому подвір’ї ми дали автівці друге життя”, – розповів чоловік.

Усупереч кардинальній модернізації авто, майстрам все ж вдалося зберегти той автентичний стиль ретро.

“Перебрали машину до найдрібніших деталей, усе вручну без сторонньої допомоги, хіба що маляра наймали. Попри міцну конструкцію кузова, довелось добряче попітніти з його реставрацією, позаяк метал став ржавіти. Решту запчастин вишукували у власників подібних авто через інтернет, оскільки таких старовинних деталей нині купити в магазині зась. Тоді як решітка радіатора залишилась без змін і прослужить ще десятиліття”

За словами майстра, його «Москвич» через кілька років цілком може прикрашати музеї та світові виставки ретро-автомобілів.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині пропонують посаду директора «Волиньфармпостач»
Наступна новина Скільки лучан отримали пільгові електронні квитки
Останні новини
Схожі новини