Муралу не буде? На луцькій школі знищили малюнок, бо утеплюють стіну

Муралу не буде? На луцькій школі знищили малюнок, бо утеплюють стіну

Малюнок Святого Миколая, який розміщений на стіні спеціалізованої загальноосвітньої школи-центру реабілітації дітей з особливими потребами «Надія» (за адресою Лесі Українки, 20) і присвячений покровителю міста Луцьк, повністю «стерли», адже проводять роботи по утепленню фасаду. 

Про це на своїй сторінці повідомив начальник відділу охорони культурної спадщини Олександр Котис.

«З одного боку, ця ситуація вказує, що ми як місто поки що програємо самі собі на смисловому рівні нашої культури. Адже ідеться не просто про черговий мурал, а про Замок і Миколая. Особливо останній мав сакральне значення для лучан від приблизно XVI століття (подія XIII ст.), відколи увійшов на міські печатки. Вежа - символ міста останніх 150 років. З іншого боку, важко заперечувати проти утеплення і економії, врешті-решт, суспільних коштів.

Прагматизм - велика сила. Ситуація двояка. Шкода наш міський простір, який в даній локації втратив на мистецькому значенні. Робота представляла Луцьк у проекті Google street art Project», – зауважив у дописі Олександр Котис. 

Згодом, радник міського голови Ігор Поліщук у фейсбуці зазначив, що мурал відновлять на повністю утепленій стіні автори цього ж малюнку. 

«Повідомляємо, що мурал буде заново відтворений його авторами на капітально відремонтованому фасаді у вигляді максимально ідентичному до первісного муралу», – розповів Ігор Поліщук.

 

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Погуляйко запевнив, що ситуація з коронавірусом на Волині контрольована
Наступна новина 70-річний волинянин із цукровим діабетом одужав від коронавірусу
Останні новини
Схожі новини