МВС пропонує ввести кримінальну відповідальність для виборців, які продають свої голоси

МВС пропонує ввести кримінальну відповідальність для виборців, які продають свої голоси

За підкуп виборців повинні відповідати обидві сторони, які незаконно намагаються вплинути на хід виборів.

Міністерство презентувало законопроект, який передбачає покарання за фальсифікації на виборах, пише 24 канал.

Яким же чином він буде діяти на практиці в ефірі 24 Каналу розповіла Ольга Айвазовська, яка у складі громадських організацій допомагала чиновникам із законопроектом.

Це не є порушенням виборчого законодавства, але якщо політичні партії, які отримають державне фінансування чи не отримають його, не подадуть інформацію щодо додатків по цій благодійності у своїх фінансових звітах за рік НАЗК, тоді це є предметом для глибокого розслідування, і тоді можливе позбавлення державного фінансування, що є доволі великим ресурсом для політичних сил сьогодні,
– наголосила експерт.

За її словами, зараз є фіксація медіа з боку тих чи інших активістів, є логотип політичних партій. Сама політична партія на своїх веб-порталах чи в соціальних мережах поширює цю інформацію, відтак, просто списати на благодійних фонд це неможливо.

Ці видатки повинні бути включені в річний фінансовий звіт партій, отримає вона фінансування чи не отримає. Неправдива інформація в цих звітах включає ряд санкцій і притягнення до відповідальності особи, яка є керівником посади, яка підписує цей звіт.

Щодо виборчого процесу, то наше завдання – притягнути до відповідальності організаторів та замовників, кінцевих бенефіціарів підкупу. Ми знаємо, що підкупцями не є локальні, маленькі, поодинокі дотації. Це переважно система, у якій можуть бути залучені десятки тисяч громадян, які, на жаль, зневірились у політиці в Україні в цілому, або ж вважають, що це є норма, тому лояльно ставляться до грошей під час виборів,
– резюмувала Ольга Айвазовська.

На старті штаби купують у попередніх власників базу даних громадян, які на попередніх виборах були схильні до продажу свого голосу, незалежно яка партія чи кандидат організовували цей процес.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Якою буде погода у Луцьку та області 12 квітня
Наступна новина Поліція затримала мінера Волинської обласної лікарні. ФОТО. ВіДЕО
Останні новини
Схожі новини