МВС пропонує закрити кордони України для іноземців

МВС пропонує закрити кордони України для іноземців

Оновлено. Станом на 15:20 Україна таки заборонила в'їзд іноземцям та жителям тимчасово окупованих територій

Міністерство внутрішніх справ пропонує закрити кордони для іноземців, щоб запобігти поширенню коронавірусної інфекції. При цьому, пункти пропуску для громадян України залишаться відкритими.

Про це повідомили пресслужба МВС з посилання на міністра внутрішніх справ Арсена Авкова, прем’єр-міністр Денис Шмигаль у фейсбуці, Державна прикордонна служба у коментарі "Українській правді".

«Ми повинні зробити контроль. Для іноземців пропонуємо ввести 100-відсотковий режим обмежень на наших пунктах пропуск», – заявив Арсен Аваков. 

При цьому Аваков зазначив, що пункти пропуску на кордоні залишаться відкритими для українців і тих, хто має посвідку на проживання, оскільки "кожен має право повернутися додому і ми їх чекаємо".

За словами міністра, наразі 43 тисячі українців виїхали на короткий час за кордон. 

За словами Авакова, пропуск громадян України, у яких є реєстрація на неокупованій території, обмежуватися не буде.

У разі підозри на коронавірус, українців будуть госпіталізовувати – для цього на кожному КПВВ чергує обладнана машина швидкої допомоги з підготовленим медичним персоналом.

Україна також не пускатиме на свою територію громадян, які слідують з тимчасово окупованих територій та не мають реєстрації на підконтрольній уряду України території, якщо у них виявлять ознаки захворювання, схожого на коронавірус.

Як повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, Кабінет міністрів на засіданні 13 березня прийняв рішення тимчасово закрити та припинити сполучення в деяких пунктах пропуску через державний контроль та в пунктах контролю.

Він наголосив, що всі громадяни України та ті, хто має посвідку на проживання, зможуть "безперешкодно повернутися додому".

У Державній прикордонній службі повідомили, що знають про розгляд урядом та РНБО можливої зміни процедури пропуску на кордоні та очікують офіційного рішення.

Речник ДПСУ Андрій Демченко зазначив, що прикордонники готові вживати відповідних заходів.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку будуть говорити про сонцезахист. Що саме розкажуть? Кому цікаво?
Наступна новина Україна таки забороняє в'їзд іноземцям та жителям тимчасово окупованих територій
Останні новини
Схожі новини