На базі медоб'єднання Луцької громади вперше виконали посмертний забір нирок для трансплантації

На базі медоб'єднання Луцької громади вперше виконали посмертний забір нирок для трансплантації

Вперше на базі Медичного обʼєднання Луцької міської територіальної громади виконали посмертний забір нирок для трансплантації.

Про це йдеться на фейсбук-сторінці медзакладу. 

Операцію проводив лікар-трансплантолог Першого територіального медичного об'єднання Львова Андрій Крупач спільно із лікарями нашого медичного обʼєднання.

«Донором стала 63-річна жінка, яка поступила до нашого медичного закладу із масивним геморагічним інсультом. Колеги-реаніматологи боролись за життя пацієнтки, але, важка, несумісна з життям форма інсульту, не залишила жодного шансу. Анестезіологи діагностували смерть головного мозку.

Родичі пацієнтки дали згоду на забір органів. Дякуємо їм за це рішення. Трансплант-координатор зареєстрував донора, система автоматично з'єднала його з Першим територіальним медичним обʼєднанням Львова», - повідомив подробиці завідувач відділення загальної хірургії, лікар-хірург Олександр Масіков.

Медики Клінічної лікарні створили «коридор пошани» і хвилиною мовчання вшанували памʼять донора та подякували рідним за гуманне рішення. Операція тривала півтори годин. Органи відразу поїхали до Львова. Вони врятували життя двом пацієнтам – чоловікам, які є родичами між собою. Операція з трансплантації пройшла успішно, стан пацієнтів стабільний.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині за неоформлених працівників і продаж шин без чеків оштрафували підприємця
Наступна новина На війні загинув Герой з Луцького району
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні