На фронті загинув «кіборг» з Волині Валерій Гонта

На фронті загинув «кіборг» з Волині Валерій Гонта
Валерій Гонта. Фото: «Hromadske»

На фронті на Донбасі загинув військовий Валерій Гонта, який пройшов бої за Донецький аеропорт та бої на Світлодарській дузі.

Про це повідомив Олексій - медик 14-ї бригади, у якій служив Валерій, – пише «Hromadske». Також інформацію підтвердили у Волинській військовій адміністрації. 

У район траси Бахмут – Лисичанськ, де тривають активні бої, влучив снаряд. Валерію Гонті роздробило таз і він загинув за декілька хвилин.

За інформацією Ковельського міського голови Ігоря Чайки, військовий загинув 21-го травня біля населеного пункту Нагірне Донецької області.

Гонта опинився на війні ще у 2014 році - пішов добровольцем на війну на Донбасі. У військкоматі його не прийняли через стан здоров'я, у дитинстві він хворів на бронхіальну астму. Тоді він пішов до «Правого сектору» й у липні 2014 року опинився на фронті.

Брав участь у боях за Піски, за Донецький аеропорт. Він місяць провів на диспетчерський вежі, до нього на зв'язок виходив бойовик «Моторола» і казав, що відірве йому яйця. Сам бойовик загинув у 2016 році.

">http://

Після боїв за аеропорт Гонта підписав контракт і вступив в 1-й батальйон 54-ї бригади. Тоді брав участь у боях на Світлодарській дузі. Під час бою зміг винести пораненого бійця з позицій під артилерійським вогнем.

Наприкінці 2016 року повернувся додому: без тяжких поранень, але з тяжкою контузією. Мав проблеми зі слухом, продовжував лікування. Проте з початку повномасштабного вторгнення Валерій Гонта пішов на фронт і служив у 14-й бригаді.

">http://

Як повідомив Ковельський міський голова Ігор Чайка, відспівувати «кіборга» будуть сьогодні, в п’ятницю, 27 травня, у Свято-Воскресенському соборі. Початок - о 15 годині.

«Перший» висловлює щирі співчуття рідним та близьким загиблого Героя...

Нагадаємо, у боях з російськими окупантами на Донеччині загинув військовий з Волині Руслан Литвинюк


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Росія використовує 50-річні танки. Це може свідчити про нестачу техніки - британська розвідка
Наступна новина У ДТП між вантажівкою та легковиком у Нововолинську постраждало двоє людей
Останні новини
Схожі новини