На каналізування чотирьох сіл Шацького району потрібно 6,5 млн. євро. ВІДЕО

На каналізування чотирьох сіл Шацького району потрібно 6,5 млн. євро. ВІДЕО

Шацький район готується зустрічати новий туристичний сезон. Проте чималою проблемою залишається не вирішене питання з каналізуванням території.  Щоправда, на сьогодні по Шацькій селищній раді підключили до каналізування уже 520 будинків.

Про це йдеться у сюжеті Сфери ТВ.

Для каналізування цих чотирьох сіл уже розроблений проект.  Прогнозований бюджет - 6.5 млн.євро. Якщо його реалізують, то закрити питання каналізування Шацького району, а відповідно вберегти озера і грунтові води від забруднюючих стоків, вдасться на 80%.

Також, розповідає Василь Голядинець, найближчим часом планують зібрати власників баз відпочинку аби ґрунтовно обговорити підготовку закладів до літнього періоду. Визначатиме і надавитиме дозволи на функціонування спеціальна комісія, яка перш за все звертатиме увагу на протипожежну безпеку, збір та утилізацію сміття і, звичайно, ж сантехнічні комунікації.
Виконавча влада Шацького району налаштована забезпечити цивілізований відпочинок гостей озерного краю, чи підтримають громада і бізнес ці наміри – побачимо вже в найближчі місяці.

Джерело головного фото: yavova.org.ua


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку скасували виступ відомої гумористичної студії
Наступна новина Через ослаблення течії Гольфстрім клімат зміниться на всій планеті, - науковці
Останні новини
Схожі новини