На кладовищі в Гаразджі поставлять піч для спалювання трупів тварин

На кладовищі в Гаразджі поставлять піч для спалювання трупів тварин
Фото ілюстративне

На міському кладовищі, що у селі Гаразджа, облаштують місце та встановлять установку для оброблення, знешкодження, видалення та утилізації біологічних відходів.

Про це у коментарі ІА ВолиньPost розповів заступник начальника відділу екології Олег Гелета.

Нагадаємо, раніше установку планували розмістити на території сміттєзвалища у Брищі. Однак, місцеві мешканці виступили проти, мовляв, люди й так хворіють через сусідство зі сміттєзвалищем.

Тоді ж мер Луцька Ігор Поліщук повідомив, що підприємство, яке хотіло встановити установку для спалювання біовідходів, не має необхідних документів, тому у мерії відкинули ідею встановлення її на сміттєзвалищі.

Як розповів Олег Гелета, піч попередньо запланували розташувати на території міського кладовища у селі Гаразджа.

"Як запевнив директор КП «Луцький спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування» Василь Цетнар, там є місце для розміщення установки, санзона. До того ж, поблизу немає житла. Хоча від цієї печі викиди будуть мінімальними і людям немає за що хвилюватися. Забетонуємо спеціальний майданчик і розмістимо установку", - зауважив він.

У печі спалюватимуть трупи загиблих тварин, які збирає КП "Ласка", а також анатомічні відходи з лікарняних закладів, які нині захоронюють на міському кладовищі.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Де на Волині можна перечекати негоду автомобілістам. Перелік
Наступна новина На Волині через негоду заборонили рух на деяких дорогах. Перелік
Останні новини
Схожі новини