На кордоні з Білоруссю та Польщею укріпили берег річки Західний Буг

На кордоні з Білоруссю та Польщею укріпили берег річки Західний Буг
Джерело фото: БУГ

У Волинській області на українсько-польсько-білоруській ділянці кордону розпочали укріплювати береги річки Західний Буг.

У цьому році, згідно розпорядження Кабінету Міністрів України, з державного бюджету Держводагентства  виділено кошти в сумі 880,0 тис. грн. на реалізацію проекту з укріплення потенційно небезпечних ділянок берегу річки, інформують у Волинському обласному управлінні водних ресурсів.

У Шацькому районі укріпили 72 метри ділянки берега в  місці сходження кордонів трьох держав - України, Білорусі та Польщі. Наразі роботи майже завершені.

Водно-річкова частина кордону України з Республікою Польща довжиною 220 км проходить по серединній лінії водного плеса річки Західний Буг, яка характеризується значними сезонними перепадами рівнів води, звивистістю русла та  малостійкими берегами. Внаслідок берегової ерозії на  багатьох ділянках річки  існує постійна загроза зміни русла та зміщення лінії  державного кордону.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Волинь може втратити 5 тисяч гектарів землі на користь Польщі


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку викрили незаконну заправку
Наступна новина На Волині майже 75 гектарів земель заражені борщівником Сосновського
Останні новини
Схожі новини