На Ковельщині триває робота над закриттям «білих плям»

На Ковельщині триває робота над закриттям «білих плям»

В області продовжується робота над створенням перспективного плану Волині без «білих плям».

Про це інформує Волинський Центр розвитку місцевого самоврядування, який створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України. 

Так, до обговорення зникнення «білих плям» на Ковельщині  долучилися заступник голови Волинської ОДА Сергій Кошарук, голова Ковельської районної ради Андрій Броїло, начальник відділу регіональної політики управління містобудування та архітектури Волинської  обласної державної адміністрації Ірина Лебедюк, радник  із питань місцевих фінансів Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування Анатолій, голова Дубівської ОТГ Роман Троцюк, голови сільських рад Ковельського району тощо. 

Нагадаємо, що раніше Сергій Кошарук вніс ініціативу щодо вивчення громадської думки з приводу добровільного об’єднання міста Ковеля з селами Білин, Колодниця, Зелена, Воля-Ковельська Ковельського району та Ружин, Городилець, Клевецьк Турійського району в Ковельську міську об’єднану територіальну громаду з адміністративним центром у місті Ковелі.

Тому й відбулися робочі зустріч і селах Білин, Зелена та Тойкут. Метою цих зустрічей і було формування перспективного плану без «білих плям». 

Так, у Зеленій ще мізкують над перспективами децентралізації, але у ході зустрічі було домовлено про попереднє включення Білина до Ковеля у перспективному плані. Якщо ж відбудуться якісь зміни, то відповідно, будуть внесені зміни до перспективного плану області. Також радники Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування покажують Зеленій переваги від децентралізації. 

У Білині виникли побоювання щодо малого представництва депутатів після об’єднання у Ковельській міській раді, адже вони вболівають за інтереси своїх жителів. Але після обговорення було вирішено, що у перспективному плані Білин буде попередньо входити до ймовірної Ковельської ОТГ. 

Подібна розмова відбулася у Тойкуті. Якщо говорити про позицію тойкутчан, то вони не проти об’єднутися у будь-яку ОТГ, аби тільки центр був у Тойкуті. У підсумку після обговорення Тойкут згідно з перспективним планом теж вирішив доєднуватися до майбутньої Ковельської ОТГ. 

За словами Сергія Кошарука, децентралізація – це ліки для українського суспільства, і люди повинні брати активну участь у житті громади. Голова районної ради Андрій Броїло зазначив, що реформа децентралізації стосується більше не кількості, а якісної спроможності територіальних громад, що дасть можливість покращення якості життя і економічного зростання. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку тимчасово відключать газ у житловому будинку
Наступна новина Бізнесмен у тренді - Сергій Хведчук: «У бізнесі головне наважитися зробити перший крок»
Останні новини
Схожі новини