Бізнесмен у тренді - Сергій Хведчук: «У бізнесі головне наважитися зробити перший крок»

Бізнесмен у тренді -  Сергій Хведчук: «У бізнесі головне наважитися зробити перший крок»

Успішний бізнесмен та власник будівельних маркетів у Луцьку та Володимирі-Волинському Сергій Хведчук вважає, що найголовніше в бізнесі – це підтримка рідних. Сам за освітою – банкір. Проте доля «вирішила», щоб, навчаючись на заочній формі в університеті, Сергій почав власний бізнес.

 «Закрутилося» усе з того, що у 2007 році мої батьки будували будинок, і стикнулися з проблемою, що важко було придбати цемент. Я вирішив допомогти – привіз з Миколаївського заводу фуру цементу. Якось потім так все пішло, що інші люди почали звертатися: привези то цемент, то інші будівельні матеріали… Довелося відкривати магазин, щоб усе було в одному місці», – каже Сергій Хведчук.

Раніше бізнесмен два з половиною роки торгував безалкогольними напоями. Тоді він і зрозумів, що торгівля – це його.

«Це мені дало багато чого. В першу чергу поштовх, аби почати торгувати. Тут я отримав досвід та солідну «школу», – каже Сергій.

За його словами, аби розпочати власну справу, потрібно не боятися ризикувати та заручитися підтримкою близьких людей. А далі важлива команда, з якою будеш працювати. Проте найголовніше – перший крок, який треба наважитися зробити.

Він розповів, що аби розпочати власну справу не обов’язково брати кредити.

«Навіть знайомі можуть вам допомогти. Наприклад, якщо вони в такому ж бізнесі, дати товар на відтермінування. На кредиті у наш час мало хто може заробити», – каже Сергій Хведчук.

 Бізнесмен розповів, що свою справу він починав разом з другом. Тоді вони півтора місяці продавали торф та цемент, проте не робили ніякої реклами, а просто ставили над дорогою точки або ж торгували для знайомих. Це значно погіршувало справу, але, зрозумівши структуру, робота пішла вгору.

Для того, аби розвиватися, Сергій вирішив відкрити будівельний маркет ще й у Володимир-Волинському.

«Просто цікаво розвиватися. Якщо стоїш на місці, то тягне до забуття», – додає Хведчук.

До слова, не так давно у Луцьку Сергій відкрив новий магазин будівельних матеріалів та техніки «Кузьміч», що на Дубнівській, 12.

«Один друг запропонував, аби назва магазину була якоюсь мультяшною, класною. Запропонував назвати його «Кузьміч», адже воно легко запам’ятовуватиметься та буде «на слуху». Так і вийшло», - пригадує Сергій.

Він розповів, що в «Кузьмічі» можна купити не лише матеріали для ремонту, а й електротовари.

Більше того, в магазині відбуватимуться й презентації товарів.

Також з покупцями працюють висококваліфіковані працівники, які нададуть консультацію та допоможуть підібрати матеріали. 

«Раніше ми категорично не хотіли брати на роботу дівчат. Проте, виявляється, вони в нас розумниці, багато всього знають, розуміються на матеріалах», – зауважив власник магазинів.

Сергій Хведчук зауважив, що ціни у його магазині середні. До того ж працівники спілкуються з клієнтами. І від кількості товарів, які набирає покупець, вони можуть знизити ціну.

Також він додав: якщо людина збирається робити ремонт у себе вдома, то 95% потрібного можна знайти у магазині «Кузьміч».

Текст: Іванка СОЛОМАНЧУК (Перший)

Фото: Павло БЕРЕЗЮК (Перший)


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Ковельщині триває робота над закриттям «білих плям»
Наступна новина Лучанина розшукують за скоєння важких злочинів. ФОТО
Останні новини
Схожі новини