На луцькому ринку заборонені петарди продають навіть дітям. ФОТО

На луцькому ринку заборонені петарди продають навіть дітям. ФОТО
Продавці відкрито торгують забороненими на ринку петардами та феєрверками. Фото - 5 каналу

У Луцьку, попри заборону використання феєрверків без дозволу відповідних служб під час новорічних та різдвяних свят, на ринках та у трогових центрах відкрито продають подібний товар.

Про це інформує 5 канал.

Щоб зловити таких продавців-порушників, на одному з луцьких базарів поліцейські та пожежники влаштували рейд. 

«Ці заходи проводяться з метою виявлення порушників, оскільки правила пожежної безпеки забороняють на ринку продаж піротехнічних виробів», – розповіла працівниця луцького відділу ДСНС Катерина Побережник.

На одній із точок відкрито торгують забороненими на ринку петардами та феєрверками. Продають товар навіть дітям.

Щойно продавці дізнаються про рейд на ринку, одразу ховають увесь товар і припиняють торгівлю. Притягнути їх до відповідальності не вдається.

Учасники рейду заходять до торговельного центру. В одному з магазинів на вітрині та під прилавком помічають феєрверки. Продавець провину в неналежному зберіганні піротехнічних виробів визнає. На нього складали протокол. Санкція відповідної статті передбачає накладення штрафу від 35 до 60 мінімумів доходів громадян. 

До феєрверків у новорічну ніч у лучан ставлення неоднозначне.

«У першу чергу слід дивитися на якість феєрверків, якщо їх вже купувати, але я не вважаю це настільки потрібною річчю, на це не витрачаю свої кошти», – каже одна з мешканок міста.

«Якщо діти користуються такими вогненебезпечними засобами, то тільки під контролем старших, а сам не купую», – зауважує лучанин.

Інший каже: «Нині це напружує у зв'язку з тим, яка ситуація в нас в країні і якось це страшно, коли вони бахкають, а не весело».

У Луцьку міська рада заборонила використання феєрверків без дозволу відповідних служб під час новорічних та різдвяних свят.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцький зоопарк зробив календар і продає його за 100 гривень. ФОТО
Наступна новина Волинянин виготовляє унікальні ікони із сірників. ФОТО
Останні новини
Схожі новини