На Львівщині затримали посадовця, який вимагав хабар у волонтера

На Львівщині затримали посадовця, який вимагав хабар у волонтера
Посадовця затримали одразу після передачі грошей. Фото прокуратури

Працівники ДБР затримали першого заступника міського голови Пустомитів за вимагання грошей у волонтера.

Посадовець вимагав 100 тис. грн хабара за передачу для армії автобуса, який раніше міська рада отримала як гуманітарну допомогу, – пише «Zaxid.Net»

Як повідомили у четвер, 7 квітня, у ДБР та прокуратурі Львівщини, першого заступника міського голови затримали напередодні. Посадовець вимагав 100 тис. грн від волонтера за передачу автобуса Volvo на потреби військових. Цей транспортний засіб міська рада раніше отримала як гуманітарну допомогу з Фінляндії.

«Хабар отримала спільниця посадовця. Одразу після передачі коштів чиновника затримали. Найближчим часом йому буде повідомлено про підозру в отриманні неправомірної вигоди та нецільовому використанні гуманітарної допомоги в час війни (ч. 3 ст. 368, ч. 3 ст. 201-2 КК України)», – йдеться в повідомленні ДБР.

Правоохоронці вилучили гроші, які призначалися як хабар. Посадовцю загрожує позбавлення волі на строк до 10 років.

Правоохоронці не розголошують прізвище затриманого чиновника. За даними «Zaxid.Net», на хабарі взяли першого заступника мера Пустомитів Андрія Луківа

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що на пункті пропуску «Ягодин» чоловік пропонував 300 доларів хабара за можливість виїхати за кордон.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Завтра у Луцьку попрощаються з загиблим на Харківщині Героєм
Наступна новина Луцький суд стягнув понад 300 тисяч застави на потреби ЗСУ
Останні новини
Схожі новини