На Маневиччині «московські» священики збирають підписи за вірність УПЦ МП

На Маневиччині «московські» священики збирають підписи за вірність УПЦ МП
Фото: cerkva.info

На Маневиччині двоє священиків збирали підписи серед прихожан своїх храмів на підтримку УПЦ МП. 

Усього їм вдалося зібрати по два десятки підписів. Про це розповів голова Маневицької РДА Андрій Линдюк, – пише Район.Маневичі

У селі Серхів священик попросив своїх однодумців відвідати недільну службу, після якої провели парафіяльні збори і засвідчили вірність громади УПЦ МП. За таке рішення проголосувало 20 осіб. 

Він також додав, що за його інформацією, про такі збори попередили тільки «потрібних людей», а не всіх прихожан храму. Тому у той же день громада зібралася на парафіяльні збори у сільському клубі, де зі 140 присутніх за перехід у Православну церкву України висловилося 120 осіб.

Аналогічна історія трапилася і у селі Матейки, де настоятель також заручився підписами 20 парафіян, які хочуть залишатися вірними московського патріархату, однак у Матейках назрівають парафіяльні збори. Про це розповів один з ініціаторів переходу церкви у сусідньому селі Тельчів Анатолій Майстер, де збори відбулися 27 січня.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Частина ковельчан залишиться без води
Наступна новина Це дискримінація, - прокуратура про ціни на харчування сільських дітей в школах Луцька
Останні новини
Схожі новини