Проти Медведчука відкрили справу про державну зраду та сепаратизм

Проти Медведчука відкрили справу про державну зраду та сепаратизм
Володимир Путін і Віктор Медведчук (джерело: РБК)

Генеральна прокуратура України повідомляє, що відкрила кримінальне провадження проти проросійського політика, голови політради партії «Опозиційна платформа – за життя» Віктора Медведчука за статтями «державна зрада» і «посягання на територіальну цілісність і недоторканність України».

Справу порушили за зверненням народного депутата від «Народного фронту» Андрія Тетерука, – повідомляє Українська правда з посиланням на речницю генпрокурора Ларису Сарган.

«Глава проросійської організації «Український вибір – право народу» і глава політради партії «Опозиційна платформа – за життя» Віктор Медведчук зробив гучну заяву на партійному з’їзді 29 січня 2019 року в м. Києві, заявивши про необхідність утворення так названого «автономного регіону Донбас» з утворенням власного парламенту та уряду, а також про закріплення такого статусу в Конституції України», – написала Сарган.

Вона додала, що «план» Медведчука передбачає утворення на Донбасі автономного регіону у складі України, а перемовини мають тривати у «чотирикутнику Київ-Донецьк-Луганськ-Москва».

У ГПУ підкреслили, що Конституція визначає Україну як унітарну державу, а Росія, підтримуючи бойовиків на Донбасі, проводить агресивні дії. Враховуючи це, заклики до «автономного регіону» можуть сприяти підривній діяльності РФ.

За таких обставин, в діях Медведчука запідозрили ознаки злочинів, передбачених ч.1 ст.110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) та ч.1 ст.111 КК України (Державна зрада).

«В даному випадку проголошено заклики до зміни меж території України і одночасно надається допомога Російській Федерації у проведенні підривної діяльності проти України, підтримується агресивна діяльність та сепаратистські настрої», – пояснила прес-секретар генпрокурора.

Матеріали кримінальних проваджень будуть передані до Служби безпеки.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині ловитимуть нелегальних перевізників
Наступна новина Лучанин виграв 200 тисяч гривень у «Лото-забаві»
Останні новини
Схожі новини