Справу Медведчука передали до суду. Йому загрожує до 15 років

Справу Медведчука передали до суду. Йому загрожує до 15 років
Віктор Медведчук. Фото СБУ

Слідчі СБУ і ДБР завершили розслідування та передали матеріали кримінальної справи проти нардепа Віктора Медведчука в суд. 

Про це 2-го червня повідомила Служба безпеки України. 

За інформацією правоохоронців, вони завершили розслідування «першого епізоду» справи Медведчука та передають відповідні матеріали до суду.

Це провадження охоплює період із 2015 по 2020 роки, а підозрюваними в ньому проходять народні депутати Віктор Медведчук і Тарас Козак.

Воно стосується:

  •  незаконної передачі спецслужбам рф інформації про секретний підрозділ ЗСУ;
  •  розробки антиукраїнського проекту «Промінь»;
  •  завдання шкоди економічній безпеці України за рахунок сприяння рф у незаконному видобутку нафти та газу у Прикерченському регіоні.

Ці кримінальні порушення передбачені ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 111; ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 15, ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України – вчинення державної зради та замах на розграбування національних ресурсів на тимчасово окупованій території Криму.

Санкція статей – покарання у вигляді позбавлення волі строком до 15 років.

">http://

Віктору Медведчуку вручено копію обвинувального акту, який у найкоротший час буде спрямовано до відповідного суду. Загалом матеріали провадження налічують понад 80 томів.

Нагадаємо, що за матеріалами СБУ в травні 2021 року народним депутатам Медведчуку і Козаку було оголошено про підозру у рамках цього провадження.

До слова, у 2021 році Медведчуку було оголошено кілька підозр. Він підозрюється у вчиненні державної зради, сприянні діяльності терористичної організації та замаху на розграбування національних ресурсів на тимчасово окупованій території Криму.

Також раніше суд наклав арешт на корпоративні права та рахунки суб’єктів господарювання, що належать родичам народних депутатів України Віктора Медведчука та Тараса Козака. На заарештованих рахунках знаходилось понад 40 млн грн.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Помер від хвороби на полігоні. На Волині попрощались з захисником
Наступна новина На Ковельщині знешкодять вибухівки часів Другої світової
Останні новини
Схожі новини