На патрульного у Ковелі напав екс-начальник Волинської митниці, - ЗМІ

На патрульного у Ковелі напав екс-начальник Волинської митниці, - ЗМІ

Агресивним водієм, який у Ковелі напав і вдарив патрульного по голові – виявився колишній заступник начальника Ягодинської митниці Анатолій Базярук.

Про це зазначають читачі «Район.Ковель» у коментаторях до відео.

Нагадаємо, відео інциденту, який стався 12 травня, опублікувала прес-служба патрульної поліції у Волинській області.

У 2012 році Анатолій Базярук звільнився за власним бажанням після перевірки на митниці. Тоді на митних постах «Ягодин» та «Устилуг» «позбулися» п`ятнадцяти інспекторів і одного начальника відділу.

Шестеро людей звільнили за порушення присяги, решта написали заяви за згодою сторін. Їхні махінації розкрила комісія з Києва, яку поміж собою митники називали «похоронною бригадою».

Про це йдеться на сайті «Слово Волині».

Тоді начальник Ягодинської митниці Роман Микитюк розповідав, що звільнення відбулися за результатами київської перевірки, яка працювала на Волині із 1 червня. Комісія оцінювала, як на Волині впроваджують новий Митний кодекс.

– Насамперед перевіряли роботу «зеленого коридору», яким пропускають тих, хто мандрує лише з особистими речами і не везе нічого, що підлягає оподаткуванню, – зауважив начальник Ягодинської митниці.

Зі слів Романа Микитюка, митники, які виявилися нечистими на руку, вигадали цілу схему.

– Інспектори, які оформляли авто, вказували у контрольному талоні не ту кількість осіб, яка їхала у машині і зазначена прикордонниками у системах «Гарт» та «Аркан». Це виглядало так: якщо в`їжджала одна людина, то у контрольному талоні виправляли на сім.

Тож машиною можна було перевезти усемеро більше товару для власного користування, ніж дозволено за новим Митним кодексом. Норма на одну людину – 50 кілограмів, а у грошах не більше, ніж на 500 євро, – каже Роман Микитюк.

У такий спосіб митники допомагали громадянам ухилятися від сплати податків.

– Порушників вдалося виявити завдяки комп`ютерній системі опрацювання даних. Окрім того, кожен випадок, а це не один і не два, ми вивчали по відеоматеріалах. На сьогодні лише у пункті пропуску «Ягодин» стоїть понад дві сотні камер.

До речі, там було найменше порушень і звільнили лише чотири інспектори. Всі інші – працювали на «Устилузі». До речі, через цей митний пост пропускають лише 300 авто, а через «Ягодин» – три тисячі, – зауважив співрозмовник.

Після перевірки написав заяву й Анатолій Базярук, який до призначення Микитюка дев`ять місяців був виконувачем обов`язків начальника Ягодинської митниці.

– Він, очолюючи на «Устилузі» відділ, фактично керував цією схемою. Саме його підлеглі вчинили найбільше порушень. Проте його не звільняли, він на емоціях пішов сам, – каже Роман Микитюк.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Якою буде погода у Луцьку та області 14 травня
Наступна новина На Волині попрощалися із загиблим на Сході бійцем Олегом Пушкаруком. ФОТО
Останні новини
Схожі новини