«На перші дні повністю забезпечені». Чи готова Волинська інфекційна лікарня боротися з коронавірусом

«На перші дні повністю забезпечені». Чи готова Волинська інфекційна лікарня боротися з коронавірусом
Ізолятор у Волинській обласній інфекційній лікарні

У Волинській обласній інфекційній лікарні розповіли, наскільки заклад готовий приймати людей у разі поширення коронавірусної інфекції. 

Про це повідомляє відділ інформаційної політики ОДА.

Нагадаємо, в області визначено два медичні заклади, які готові до роботи у складних умовах на випадок боротьби з коронавірусом. Це обласна інфекційна лікарня та перинатальний центр, куди зможуть звертатися вагітні.

Як розповів головний лікар обласної інфекційної лікарні Руслан Морочковський, у закладі наявна достатня кількість усіх необхідних індивідуальних засобів захисту, яких вистачить на перші дні боротьби із хворобою. Також підготовленні 4 спеціальні бокси та 10 ліжкомісць для ізоляції пацієнтів із підозрою на хворобу та тих, у кого наявність гострої респіраторної інфекції спричиненої коронавірусом буде підтверджена.

«У нас наявні ізольовані бокси для госпіталізації можливо інфікованих, з відповідною ізольованою вентиляційною системою. Окрім того, наявні засоби індивідуального захисту для персоналу. Також при інфекційній лікарні є відділення інтенсивної терапії, де є апарати штучної вентиляції легень, є кисневі концентратори, які у разі необхідності використовуватимуть. Ну і, звичайно, є усі необхідні засоби дезінфекції», – розповів Руслан Морочковський.

Окрім цього, усі працівники лікарні, включаючи молодший медичний персонал, пройшли відповідний інструктаж, тож знають правильний алгоритм дій при загостренні ситуації.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Доповнюють атмосферу середньовічних приміщень». Підземелля у Луцьку прикрасили картинами
Наступна новина Мама року 2020: В Україні стартувала національна премія для найкращих мам
Останні новини
Схожі новини