На росії оголосили в розшук депутатів Луцької міської ради

На росії оголосили в розшук депутатів Луцької міської ради

МВС рф оголосило у розшук понад сотню чиновників і політиків зі Східної Європи. Серед них – депутати Луцької та Рівненської міських рад.

Про це повідомляють російські ЗМІ з посиланням на сайт МВС рф, передає ГІТ

У базі не зазначено, за якими саме статтями розшукують посадовців, однак, як повідомляють медіа, можливо, йдеться про кримінальні справи через знесення в рамках деколонізації радянських пам'яток у громаді.

У базі МВС росії вдалося знайти таких луцьких обранців:

Андрій Авраменко, Ігор Гнетньов, Дмитро Грачов, Юлія Дацюк, Алла Доманська, Микола Дуда, Алла Жупанюк, Лілія Каньовська, Олександр Козлюк, Ірина Колковська, Роман Кравчук, Ігор Курілін, Оксана Ліщинська, Андрій Лучик, Вікторія Майборода, Валентина Малютіна, Надточій Алла Надточій, Михайло Наход, Оксана Петрівна, Юлія Сачковська, Оксана Степанюк, Олег Тарасюк, Валентин Хаймик, Ірина Чебелюк, Тарас Шкітер, Катерина Шкльода, Михайло Щур, Микола Яручик та мер Луцька Ігор Поліщук.

Окрім депутатів, до списку тих, кого розшукує рф, внесені директор департаменту містобудування Луцькради Веніамін Туз та перший заступник голови ДСНС у Волинської області Сергій Демидюк.

За словами заступниці міського голови Луцька Ірини Чебелюк, вона вперше почула цю інформацію.

Про те, що перебуває у міжнародному розшуку, вперше почула й депутатка Алла Доманська.

«Про це я сьогодні дізналася від вас. Перша моя реакція — сміх, бо це цирк на дроті, який називається російська федерація і продовжує видавати кумедні номери. Мені важко оцінити за якими критеріями я опинилась у списку, напевно за честь бути у ньому», — каже вона.

Водночас депутат Андрій Лучик у коментарі для ГІТу зазначив, що знає про внесення свого імені в список тих, кого шукає росія.

«Зрозуміло, що росіяни оголосили тих неугодних персон, які роблять їм гірше. Це честь — потрапити у список осіб, яких розшукує рф», — зауважує він.

За його словами, наразі невідомо, за якою статтею його розшукують, але думає, що це через те, що він і Луцька міськрада допомогають військовим, борються з РПЦ в Україні та проводять декомунізацію.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку відкрили експозицію із 35 картин дружин загиблих воїнів. ФОТО
Наступна новина У Луцьку патрульні відвідали двох малюків, яких покинула мама. ФОТО
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні