На що звертати увагу під час пошуку професійного рієлтора

На що звертати увагу під час пошуку професійного рієлтора
Фото ілюстративне

Сьогодні в процесі пошуку житла або його продажу люди звертаються до рієлторів. Однак не всі компанії надають послуги якісно та вигідно для обох сторін, існують шахраї, охочі нажитися на людях.

Щоб вибрати професійного рієлтора, варто використовувати рейтингові сайти, де таблиці складаються виходячи з реальних відгуків клієнтів.

Якщо потрібно зробити ремонт, варто познайомитися з порядними будівельно-ремонтними компаніями на сайті rating-desing-remont.kiev.ua.

Яким повинен бути професійний посередник

Щоб не натрапити на недобросовісну компанію, слід вивчити рейтинг рієлторів на спеціальних сайтах. Тут же можна вивчити відгуки реальних клієнтів і зробити висновки про надавача послуг.

Рейтинг фірм зростає, якщо працівники сумлінно ставляться до роботи. Отже, якщо вам потрібно обрати фахівця у справах нерухомості, варто врахувати деякі моменти.

  • Рієлтор має бути комунікабельним. Він спілкується з клієнтами та колегами, і  повинен вміти налагоджувати контакт із кожним. Такий співробітник зможе не лише завоювати довіру клієнта, а й підняти рейтинг компанії. Завдяки цьому його роботу оцінить керівництво, і він зможе отримувати більше вигідних проєктів.
  • Бажання досягти позитивного результату – один із основних показників. Справа в тому, що більшість працівників налаштовані на отримання прибутку. Таким чином  вони вдаються до різних хитрощів, щоб заробити більше. Це негативно позначатиметься на рейтингу компанії в цілому. Чим більше успішно укладених договорів, тим вищий рівень професіоналізму.
  • Самоорганізація для рієлтора – запорука успіху. Він повинен вміти  правильно розставляти пріоритети і розуміти, що при великій кількості завдань не вдасться їх виконати бездоганно і в найкоротші терміни. Потрібно вміти виділяти конкретні цілі та прагнути до їх досягнення.
  • Рішучість у діях демонструє рівень професіоналізму. Посередник має вміти відмовити клієнту або знайти інші варіанти, якщо бачить, що пропозиція не вигідна для всіх сторін. Більшість замовників перед продажом не вивчають ринок і називають свою ціну. У такому разі вони можуть або втратити кошти, або зовсім не продати нерухомість. Гарний рієлтор завжди порадить клієнту найкращі варіанти.

Однак потрібно готуватися до спілкування з ріелтором, порівнювати ціни на нерухомість. Таким чином вдасться уникнути шахрайських дій.

Що залежить від рієлтора у процесі роботи з клієнтом

Список завдань рієлтора може різнитися у різних компаніях. З ним можна ознайомитись на сайті.

Як правило, основними завданнями професіонала є:
● пошуки та підбір клієнтів;
● вибір нерухомості для клієнтів відповідно до їхніх умов;
● ведення переговорів;
● супровід операцій із житлом;
● оформлення угод;
● збір необхідних документів;
● підготовка договору;
● допомога в оцінці приміщення;
● укладання договору;
● аналіз цін ринку нерухомості.

У деяких випадках рієлтора також залучають до створення баз клієнтів та обслуговування після завершення угоди. Завдяки зверненню до рієлторських контор можна уникнути довгих процедур, пов’язаних із пошуком підходящих варіантів, збором документів, юридичними та нотаріальними питаннями.

Це значно спрощує процес купівлі чи продажу квартири, будинку чи іншої нерухомості. Важливо вибрати професіонала, який має досвід у цій сфері та позитивні відгуки від клієнтів, які отримали бажаний результат.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Польщі посилили карантинні обмеження. Тепер для в'їзду усім потрібен негативний ПЛР-тест
Наступна новина Назвали п'ять симптомів ковід-штаму «Омікрон»
Останні новини
Схожі новини