На Світязі стільки відпочивальників, що ніде яблуку впасти

На Світязі стільки відпочивальників, що ніде яблуку впасти
джерело фото: Голос України

Десятки тисяч відпочивальників цими днями тішаться теплою і чистою водою озера Світязь на Волині. 

Особливо їх багато на пляжах сіл Світязь і Пульмо, майже на півсотні баз відпочинку урочища Гряда, базі відпочинку Східноєвропейського університету імені Лесі Українки «Гарт», «Куточку рибака» тощо.

Про це пише Голос України.

На пляжі пансіонату «Шацькі озера» цими днями яблуку ніде впасти. Ущент забитий людьми пляж і пансіонату, який за звичкою волиняни називають «Турбазою». Доїхати сюди без пересадок можна автобусами не лише із Луцька, а й Рівного, Львова, Тернополя. Вода в озері майже така ж тепла, як в Азовському морі.

Читати також: Туреччина, Єгипет, Мальдіви чи Світязь – волиняни розповіли, де відпочивали

Цьому сприяє не лише спекотний цьогорічний серпень, а й прибережна мілина Світязя: щоб скупатися на глибині, дорослому потрібно пройти мілководдям добру сотню метрів. Можливо, дещо незручно, зате малечі рай і їхнім батькам спокійно.

Як і в селі Світязь, тут на пляжі жінки продають величезні пончики і пиріжки з різноманітними начинками: чорницями, ожиною, яблуками, абрикосами, повидлом, згущеним молоком… Ціна стабільна — 15 гривень за штуку.

Читати також: Дивовожна Україна: волинське озеро Світязь - з висоти пташиного польоту. ВІДЕО

Мають попит також гарбузове насіння і таранька. Серед розваг найпопулярніші — катання на катамаранах і дайвінг (пірнання у спеціальному спорядженні). А для любителів прогулянок — ліс, у якому нині саме достигає ожина.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Повідомили музичну програму «Art Jazz 2018»
Наступна новина У Луцькому пологовому будинку видали 1500-те свідоцтво про народження дитини. ФОТО
Останні новини
Схожі новини