На Світязі спіймали браконьєрів, які добували унікальні водорості

На Світязі спіймали браконьєрів, які добували унікальні водорості

На Волині місцеві мешканці вночі добували зі Світязя особливі водорості, завдяки яким озеро є одним з найчистіших в Україні.

Про це повідомляє Шацький національний природний парк.

«Місцеві жителі руйнують екосистему Світязя! 21 лютого, у нічну пору доби, на озері Світязь, працівники служби державної охорони Шацького національного природного парку, виявили мешканців села Світязь, які займались браконьєрством – добування кладофори і вже встигли виловити 5 кг цінних водоростей», – йдеться у повідомленні.

Як пояснюють у Шацькому нацпарку, кладофора є одним із найважливіших елементів озерної екосистеми. Ця водорость збагачує озеро киснем і як природний фільтр очищає його.

«Саме тому, ми маємо одне з найчистіших озер в Україні. Що залишиться від Світязя після вилову кладофори здогадатися не важко», – кажуть у Шацькому нацпарку.

На правопорушників були складені відповідні протоколи за ст. 91 КУпАП (порушення правил охорони та використання територій та об’єктів природно-заповідного фонду), які будуть передані до правоохоронних органів.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Польща знайшла рішення щодо затримок військових і гуманітарних вантажів на кордоні
Наступна новина У Луцькому районі на пішохідному переході автомобіль збив дівчину
Останні новини
Схожі новини