На свята Луцьк буде з теплом. ВІДЕО

На свята Луцьк буде з теплом. ВІДЕО

Працівники "Луцьктепла" оголосили "китайське попередження" владі: якщо протягом свят вона не вирішить проблеми із розблокуванням рахунків підприємства, котельні зупинять. Рішення прийняли на зборах колективу.

Заборгованість тягнеться з 2012 року. Тоді котельня на Карбишева була у власності "Східноєвропейської теплогенеруючої компанії". Відповідно, "Луцьктепло" купували теплоносій в приватника, щоб постачати його лучанам.

Саме тогоріч приватники вирішили самовільно підняти тариф. Керівництво комунального підприємства з цим не погодилося і продовжувало платити за старою ціною. Результат − борг у 28 мільйонів гривень.

Представник фірми "Тепелен", компанія правонаступниця боргових зобов’язань приватної котельні, запевнив, що борг − правомірний та, що готовий надати усі документи.

Працівники Луцьктепла не погодилися на пропозицію. Через заблоковані рахунки й борг держави за пільги та субсидії в розмірі 78 мільйонів гривень, на підприємстві не виплачують зарплату із вересня. Загальний зарплатний фонд − більше п’яти мільйонів гривень. Того ж дня виконком міськради виділив на це мільйон вісімсот тисяч гривень.

Завдяки цим грошам працівники отримають менше двох тисяч гривень "під ялинку". Колектив комунального підприємства пішов на поступки та пообіцяв не порушувати питання відключення теплопостачання до завершення різдвяних свят.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Позитив під кінець року: Кумедні відеоляпи журналістів Першого
Наступна новина 5 головних змін в освіті 2017 року
Останні новини
Схожі новини