На Великобританію і Францію обрушився потужний шторм «Елеонора»

На Великобританію і Францію обрушився потужний шторм «Елеонора»

Швидкість вітру, що супроводжується сильними зливами, місцями досягала 155 кілометрів на годину.

У столиці країни Лондоні — до 96 кілометрів на годину, пишуть «Факти».

Синоптики попереджають, що шторм «небезпечний для життя» у зв'язку з літаючими по повітрю уламками, високими хвилями і можливими повенями.

Порушено рух транспорту. Через повалені ураганом дерева і перевернуті машини закриті багато автострад. В цілях безпеки перекриті мости. Зупинені поромні переправи.

Понад 200 тисяч будинків залишилися без електрики. Можливі перебої з мобільним зв'язком.

За повідомленням Euronews, угаран рухається на південний схід країни, в бік Альп і Корсики. У понад 50-і французьких департаментах оголошено найвищий рівень тривоги. Першими постраждали північно-західні регіони Бретань і Манш. Пориви вітру тут могли досягати 120 км / год.

Кілька будинків в Ірландії постраждали через повені, викликану штормом «Елеанор». Як передає Reuters, погодна система принесла дощі, а швидкість вітру в регіоні сягала 155 км/ч.

Шторм вдарив по місту Голуей, четвертому за величиною місту Ірландії, і знеструмив 150 тисяч будинків. 27 тисяч будинків перебувають на даний момент без електропостачання. Повідомляється, що всі проблеми з електроенергією будуть усунені до вечора середи, 3 січня.

Затоплення було викликано високими приливами і інтенсивними опадами.

В Уельсі влада закликала місцевих жителів триматися на безпечній відстані від моря через високі хвилі, які можуть збити з ніг. І попросила не намагатися робити селфи на тлі бурхливої стихії.

Через ураган «Елеанор» у столиці Франції Парижі та його передмістях без світла залишилися 200 тисяч квартир. Порушено рух поїздів, в аеропорту Шарля де Голля затримуються рейси.

Як передає DW, через сильний вітер влада Парижа була змушена закрити головну туристичну визначну пам'ятку Ейфелеву вежу в середу, 3 січня. Також розглядається можливість її закриття і в четвер, 4 січня, якщо погодні умови не покращаться.

Ураган Елеанор - це вже четверте стихійне лихо, яке торкнулося Франції за останній місяць. Через ураган Кармен, який пройшов кілька днів тому, тисячі будинків залишилися без електрики, було порушено водопостачання, одна людина загинула.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Ще одній волинській лікарні можна допомогти через QR-код
Наступна новина МОЗ рекомендує 4 звички, які збережуть здоров’я у свята
Останні новини
Схожі новини