У Франції горить один з найбільших готичних соборів. Його підпалили навмисно

У Франції горить один з найбільших готичних соборів. Його підпалили навмисно

У французькому Нанті 18 липня спалахнула масштабна пожежа в кафедральному соборі святих Петра і Павла. Ця готична церква є однією з найбільших у всій Франції. Правоохоронці вже кажуть про навмисний підпал невідомими злочинцями.

В Нант вже виїхали прем'єр-міністр Франції Жан Кастекс, глава МВС Жеральд Дарманен і міністр культури Розлін Башло. Про це «24 канал» повідомляє французький телеканал BFMTV.

Що відомо про пожежу в кафедральному соборі святих Петра і Павла?

Пожежа почалася близько 07:30 за місцевим часом (08:30 за Києвом). Загоряння було неконтрольованим, вогонь швидко поширився будівлею.

За даними телеканалу BFMTV, пожежу, ймовірно, гаситимуть весь день. На місці працює понад сотня рятувальників. За попередніми даними їм таки вдалося локалізувати її.

Поліція вже порушила кримінальну справу. Наразі правоохоронці підозрюють навмисний підпал церкви. За попередніми даними, невідомі зловмисники підпалили собор одразу в кількох точках. 

Вже відомо, що повністю згорів старовинний орган XV століття. Його не вдалося врятувати.

На відео з місця події видно дим, що виходить зсередини собору. За словами очевидця пожежі, він прокинувся від гучного биття в дзвони, а коли виглянув у вікно, то вже побачив палаючий собор.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинянин встановив світовий рекорд. Він створює шедеври з яєчної шкарлупи
Наступна новина У Луцьку відкривається перше в місті караоке під живий супровід
Останні новини
Схожі новини