На вихідних через митницю на Волині намагалися незаконно вивезти бурштин та валюту. ФОТО

На вихідних через митницю на Волині намагалися незаконно вивезти бурштин та валюту. ФОТО

У пунктах пропуску Ягодин та Устилуг волинські митники попередили протиправні спроби громадян вивезти за межі території України предмети, до яких законодавством встановлені обмеження щодо переміщення через державний кордон.

Про це повідомили у прес-службі ДФС області. 

Зокрема, у сумці серед особистих речей громадянки України, яка слідувала у Польщу через Устилуг, виявлено 0,7 кг обробленого бурштину. А двоє громадян, які скористались пунктом пропуску Ягодин, намагались вивезти понад норму 1000 Євро та 1200 дол США.

До слова, дозволена до вивезення норма готівки визначена постановою правління Національного банку України №148 від 27.05.2008 у розмірі до еквіваленту 10 тисяч Євро. Надмір підлягає обов’язковому письмовому декларуванню та документальному підтвердженню походження.

Відтак, усі предмети правопорушень вилучені. Громадян притягнуть до відповідальності за ст.. 472 Митного Кодексу України. Недекларування товарів, які підлягають обов’язковому декларуванню у разі переміщення через митний кордон України, тягне за собою штраф у розмірі 100 відсотків вартості товару з його конфіскацією.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Курс валют на 22 жовтня: гривня продовжує стрімке падіння
Наступна новина Волинь – на Іграх Нескорених, або Австралійський щоденник Майї Москвич. ФОТО. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини