Волинь – на Іграх Нескорених, або Австралійський щоденник Майї Москвич. ФОТО. ВІДЕО

Волинь – на Іграх Нескорених, або Австралійський щоденник Майї Москвич. ФОТО. ВІДЕО

Учасниця АТО, лучанка Майя Москвич бере участь в Іграх Нескорених – міжнародних змаганнях для поранених військовослужбовців і ветеранів воєн. Майя регулярно ділися враженнями у Фейсбуці.

«Перший» зібрав записи волинянки у своєрідний  щоденник.

До слова, у перший день змагань українець Денис Фіщук здобув бронзу у велогонці. А перші золоті медалі для української збірної вибороли Олександр Бєлобоков та Сергій Ільчицький.

ДЕНЬ 1

Зараз в Сіднеї ранок. Але ви навіть не уявляєте, як я хочу спати. Вже другу добу вранці хочу спати так сильно, наче не засинала з того часу, як зійшла з літака. Кажуть, на третю добу має пройти.

Але відпочивати немає коли, тому що в нас дуже насичена програма. Вчора ми мали першу зустріч з українською діаспорою в парламенті, невеличку автоекскурсію містом і неформальний захід для всіх націй.

Сідней теплий, зелений і привітний.

Тут місяць на небі знаходиться на протилежній стороні неба від сонця, і їх можна бачити одночасно.

А ще я просто кайфую від місцевих птахів! Вони такі кумедні! 

ДЕНЬ 2

Вранці я вперше вирівняла волосся, щоб бути гарною на відкритті, але вже на обідню пору присунулась хмара і моїм планам не судилось здійснитись.

Грім, блискавки, злива і захід трохи затримується, я встигаю відчути теплий австралійський дощ і не можу зрозуміти тутешній вітер – точно не такий як в нас.

Насолоджуватись церемонією відкриття трохи заважав холод, але вона була чудова! А опісля нам таки роздали покривала, і я не замерзла остаточно.

Перша нація, з якою познайомилась, – грузини, один ворог об’єднує як-не-як.

Вперше давала коментар журналістам англійсько мовою. Анна Бєлова, можете пишатися, наука не пішла даремно, практикуюсь кожен день.

А вранці ми мали чудову зустріч з українською діаспорою! Вони тут фактично є резервною копією ідей українських націоналістів ще з тих часів!

Одним словом подій більше, ніж можна про все написати.

А з завтрашнього дня розпочинаються безпосередньо спортивні змагання.

ДЕНЬ 3

Те, що на третій день перехочеться вранці спати, чиста неправда. Сьогодні здається було складніше, ніж всі попередні дні... але ми ж нескорені, тому випили кави, взяли ноги в руки (с) і пішли вболівати за своїх. Сьогодні це був велоспорт.

Олександр Зозуляк, Саша Чалапчий, Den Feniks, ми не знаємо ще всіх ваших результатів, але ви були чудові й, сподіваюсь, відчули нашу підтримку.

Потім був захід за участю принца Гаррі, але нам заборонили робити будь-які фото, тому доказів, що ми потисли один одному руки, немає.

Нація дня – естонці. Вони знають про війну України з Росією і підтримують нас. А ще в них для того, щоб потрапити в національну збірну, потрібно було всього лиш виявити таке бажання та заповнити аплікаційну форму. Якщо не помиляюся, в них було 25 заявок, з яких просто відібрали 15.

А ще ділюсь черговою порцією фантастичних птахів! Це incredible! Стоїш, а за метр від тебе розели на дереві кубляться, а поруч велетенські какаду перелітають зграями з дерева на дерево. І дивна птаха ібіс вештається скрізь, вона їсть сміття.

ДЕНЬ 4

Сотні воїнів, чиї «кораблі» були підбиті на війнах світу, знову веслують. Це не можливо описати. Це можна лиш відчути, і, підозрюю, повністю відчути це можуть лиш ті, чиї «кораблі палали» по справжньому...

На четверту добу мій організм таки прокинувся, і я нарешті починаю відчувати атмосферу #InvictusGames ... Сподіваюся, ще знайду слова, щоб її передати.

Бо змагання здаються лише приводом, щоб зібрати всіх нас разом. І це честь бути в такому товаристві!

Від України сьогодні веслували Саша ЧалапчийЮрій Дмитренко, Олександр Бєлобоков та Сергій Ільницький.

Ми аплодували вам від щирої душі! І просто кайфонули як вболівальники, коли рвав тренажер Ча-ча-чалапчій – це був щирий fun! Виступом Юри ми всі сильно перейнялись, а капітан команди відверто приємно здивував.

Я навмисно не пишу за медалі, тому що їх наявність чи відсутність не змінить того факту, що я вже поважаю вас всіх за сміливість «підняти вітрила» знову!

 

 

Posted by Майя Москвич on Sunday, 21 October 2018

Фото та відео зі сторінки Майї МОСКВИЧ


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На вихідних через митницю на Волині намагалися незаконно вивезти бурштин та валюту. ФОТО
Наступна новина У Нововолинську стартував опалювальний сезон
Останні новини
Схожі новини