На Волині 17 представників бізнесу заявили, що не можуть платити податки

На Волині 17 представників бізнесу заявили, що не можуть платити податки

Правом подати заяву до органів ДПС про неможливість виконувати податкові зобов’язання скористалися лише 17 представників бізнесу Волині.

Про це повідомляє пресслужба ДПС Волині. 

Із загальної кількості платників податків, які у встановлений термін поінформували Головне управління ДПС у Волинській області  про  неспроможність сплачувати податки, 11 юридичних осіб і 6 фізичних осіб- підприємців. 

У переліку СГД, які повідомили про відсутність можливості виконувати податкові обов’язки – два суб’єкти, що зазнали значних втрат або пошкодження майна. Щодо підприємців, то 6 ФОПів-заявників – нині на службі у ЗСУ. Окрім того, серед причин, що змушують бізнес констатувати неспроможність сплачувати податки, вказується втрата можливості співпрацювати з контрагентами з інших регіонів України. 

«Запровадження воєнного стану в Україні вкрай негативно вплинуло на ділову активність представників підприємництва. Чимало з них вимушено переорієнтували свою діяльність відповідно до нових  умов. Зниження платоспроможності населення та  зруйновані ділові зв’язки з тимчасово окупованими територіями чи регіонами, у яких ведуться активні бойові дії,  не сприяють пожвавленню економічних процесів. Тим не менше, лише декілька наших платників насправді зовсім не можуть виконувати податкові зобов’язання через обставини воєнного часу. Решта господарюючих суб’єктів  докладають максимум зусиль для збереження бізнесу, робочих місць і шукають нові можливості для розвитку, відповідно – по змозі, але своєчасно сплачують податки», - коментує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.

На обліку в органах ДПС у Волинській області станом на 01.09.2022 перебуває понад 40 тисяч підприємців-фізичних осіб і понад 25 тисяч юридичних осіб.

Нагадаємо, що податкова служба пропонує платникам  спілкуватися, звітуватися та виконувати податкові зобов’язання дистанційно. Завдяки впровадженню ДПС України сучасних електронних сервісів якісний податковий супровід сьогодні можливий без візиту до контролюючого органу.

Щоб не витрачати зайвого часу податківці пропонують бізнесу дізнаватися про стан розрахунків з бюджетом, реєстраційні та облікові дані, результати обробки звітів та строки подання звітності та сплати податків  через Електронний кабінет і сервіс «InfoTAX».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «То одна гба…», або «Колись ми так говорили, що всі сміялися». Велимче. ЗАНЕСЛО В СЕЛО

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині в задимленому будинку виявили тіло чоловіка. ФОТО
Наступна новина За сприяння у виїзді за кордон волинянин отримав від військовозобов'язаного 5000 доларів США
Останні новини
Схожі новини