На Волині 200 гектарів землі з покладами бурштину викупили за сумнівною схемою. ВІДЕО

На Волині 200 гектарів землі з покладами бурштину викупили за сумнівною схемою. ВІДЕО

Правоохоронці вже відкрили кримінальне провадження та обіцяють знайти справжніх махінаторів.

На Волині 200 гектарів землі з покладами бурштину опинилися у власності однієї фірми
200 гектарів землі з покладами бурштину на Волині сконцентрувалися в одних руках після реалізації сумнівної схеми. Вона почалася два роки тому з того, що 120 селян практично одночасно написали прохання про виділення їм землі під сільськогосподарські потреби серед лісу.

Попри те, що земля неподалік селища Маневичі не оброблювалася, працівники Держгеокадастру погодилися на її відчуження саме під потреби натурального господарства. Невдовзі всі акти на землю сконцентрувалися в руках одного власника – товариства з обмеженою відповідальністю "Терлан-Ком".

Як це сталося – самі селяни коментують вкрай неохоче. Дехто взагалі відмежувався від власної участі в оборудці – мовляв, ніяких заяв про виділення земельних ділянок не писав. «Не знаю. Справді не знаю», - твердить Дмитро Руднюк. Інша жінка зізнається, що не назве організатора схеми через страх, але твердить: жителів Маневичів зібрали, взяли паспорти, відвезли до Луцька, де дали для підпису документи. Навзамін селяни отримали грошову винагороду: 100 гривень передплати і ще по 300 після оформлення паперів. «Обіцяли, що ніяких проблем не буде», - пояснила вона.

Більше дивіться у сюжеті.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Суд у справі Саакашвілі перенесли на 26 січня
Наступна новина Успіх «Інвестора» – його люди: хто зустрічає клієнтів луцької будівельної компанії?
Останні новини
Схожі новини