20-мільйонний тендер виграла компанія «Волиньекобуд», яка замішана у криміналі

20-мільйонний тендер виграла компанія «Волиньекобуд», яка замішана у криміналі
Фото ілюстративне, джерело: checkpoint

Тендер на ремонт турійської школи і облаштування спортивного майданчика майже за 20 мільйонів гривень виграла компанія, замішана у кількох кримінальних справах.

Підприємство «Волиньекобуд», як повідомляється на платформі публічних закупівель Prozorro, за свої роботи отримає 19 мільйонів 355 тисяч гривень.

Будівельники повинні зробити капітальний ремонт школи та облаштувати майданчик із штучним покриттям Турійської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступеня, що на вулиці Володимирській у селищі Турійськ.

ДОРОГІ ТЕНДЕРИ

Цікаво, що підприємство створене лише у квітні 2017 року, виграло кілька великих тендерів. Загалом воно стало переможцем у 45 закупівлях на суму 47 мільйонів 120 тисяч гривень.

Зокрема «Волиньекобуд» реконструюватиме дах клубу у Ковелі за 676 тисяч гривень, робитиме капітальний ремонт будинку культури в селі Дубечне Старовижівського району за 3,4 мільйона гривень, реконструювало нежитлове приміщення у селі Павлівка Іваничівського району під центр надання адміністративних послуг за 5,6 мільйона гривень тощо. При цьому підприємство є фігурантом кількох судових справ. 

КРИМІНАЛЬНИЙ ШЛЕЙФ

Справа №1. Як йдеться в ухвалі Господарського суду Волинської області, компанія «К.П. Верес» намагається стягнути з «Волиньекобуду» 92 тисячі гривень боргу за поставлений товар.

Судове засідання у цій справі повинне відбутись 20 листопада.

Справа №2. Посадових осіб підприємства підозрюють у підробленні документів. Як йдеться у матеріалах справи, підприємство подало свою заявку для участі у тендері на закупівлю віконних блоків для обласного санаторію матері і дитини «Турія». У документах йшлося, що підприємство має 42 працівники, для яких це основне місце роботи. Водночас «Волиньекобуд» у 3 кварталі 2017 року заплатило єдиний соціальний внесок за 12 працівників.

До того ж головний інженер та співвласник компанії підтвердив, що вона має п’ять офіційно влаштованих працівників, решта працює за договорами цивільно-правового характеру.

Тож посадових осіб, які видали довідку про кількість працівників, підозрюють у підробленні документів.

Справу розглядають у Луцькому міськрайонному суді.

Справа №3. Окрім цього, «Волиньекобуд» є фігурантом у справі про розтрату державних коштів посадовцями відділу освіти Ківерцівської РДА з жовтня по грудень 2017 року.

Як йдеться в ухвалі Ківерцівського районного суду, чиновники у змові з підприємцями завищували вартість робіт при ремонті приміщення ДНЗ «Незабудка» с. Дерно, спортивного залу загальноосвітньої школи с. Дідичі, капітальному ремонті даху школи с. Липне Ківерцівського району. Загалом йдеться про розтрату 100 тисяч гривень. На цих об’єктах працювали підприємства «Стир-Агробуд» та «Волиньекобуд».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Дурдом на призьбі», - сільський голова з Волині про держслужбу
Наступна новина Волинь може втратити 5 тисяч гектарів землі на користь Польщі
Останні новини
Схожі новини