На Волині банда «вибивала» гроші в пораненого воїна ЗСУ

На Волині банда «вибивала» гроші в пораненого воїна ЗСУ

Правоохоронці нейтралізували організоване злочинне угруповання, яке тероризувало і намагалось тримати у страху жителів Волині

Про це повідомили у Службі безпеки України.

Як зазначається, зловмисники створювали штучні конфліктні ситуації з місцевими жителями, а потім вимагали з них гроші за "мирне вирішення спірних питань".

"Співробітники СБУ задокументували факт "вибивання" неіснуючого боргу у понад 120 тис. у гривневому еквіваленті з пораненого воїна-гранатометника ЗСУ, який повернувся з передової для лікування та реабілітації. Почувши відмову у сплаті "данини", учасники банди напали на українського воїна і завдали йому тілесних ушкоджень, унаслідок чого він отримав черепно-мозкову травму та забій шийного відділу хребта. У разі подальшого спротиву рекетирам, вони погрожували потерпілому фізичною розправою", - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці затримали трьох учасників злочинного угруповання під час отримання ними частини грошей від чоловіка.  Організатором банди виявився кримінальник, який відбуває покарання в одній із колоній на Волині за пограбування.

"До незаконної діяльності він дистанційно залучив трьох своїх спільників "на волі", які раніше вже мали тюремні строки за розбій, крадіжки та вимагання. Отримані злочинним способом гроші зловмисники направляли на власні потреби, а також поповнювали "злодійську касу", - зазначили в СБУ.

Наразі усім чотирьом чоловікам оголосили підозру у вимаганні, вчиненому організованою групою в умовах воєнного стану, поєднане із заподіянням тяжкого тілесного ушкодження (ч. 4 ст. 189 ККУ). Затримані перебувають під вартою, їм загрожує до 12 років тюрми. Триває розслідування.

Застереження: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На війні загинув захисник з Волині Володимир Оркіш
Наступна новина Новий законопроєкт про мобілізацію: які обмеження чекають ухилянтів
Останні новини
Схожі новини