На Волині батьку двох дітей присудили «космічні» аліменти

На Волині батьку двох дітей присудили «космічні» аліменти
Фото: Фото: Syda_Productions/Depositphotos

На Волині батьку двох дітей присудили сплачувати величезну суму аліментів.

Як йдеться у справі Ковельського міськрайонного суду, яка опублікована в Єдиному державному реєстрі судових рішень, щомісяця чоловік має перераховувати своїм неповнолітнім дітям 14 тисяч гривень, – пише Район.Ковель

У позовній заяві жінка просила присудити з колишнього чоловіка кошти на утримання (аліменти) двох дітей у розмірі по 7 тисяч гривень щомісячно від дня пред’явлення позову, тобто з 27 вересня 2018 року, і до досягнення старшою дитиною повноліття.

Відповідач не подав заперечень та доказів, у той час як позивачка довела ті обставини, на які посилалася як на підставу своїх вимог. Згідно ч. 2 ст. 182 Сімейного кодексу України, мінімальний розмір аліментів на одну дитину не може бути меншим, ніж 50 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

Розглянувши у спрощеному провадженні справу про стягнення аліментів головуючий суддя Сергій Панасюк позов задовольнив повністю. Відповідач також повинен сплатити в дохід держави судовий збір в розмірі 704 гривні 80 копійок.

«Якщо після досягнення повноліття найстаршою дитиною ніхто з батьків не звернувся до суду з позовом про визначення розміру аліментів на інших дітей, аліменти стягуються за вирахуванням тієї рівної частки, що припадала на дитину, яка досягла повноліття», – йдеться у судовому рішенні.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У волинській обласній лікарні встановили обладнання за 620 тисяч доларів
Наступна новина У Нововолинську обговорять підвищення тарифу на проїзд у маршрутках
Останні новини
Схожі новини