На Волині будинок сімейного типу отримав подарунки від виконавчої служби

На Волині будинок сімейного типу отримав подарунки від виконавчої служби

Одяг, канцтовари, побутова техніка, спортивний інвентар - такі подарунки напередодні Дня Святого Миколая від органів ДВС Волинської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції отримали дитячі будинки сімейного типу Волині та Рівненщини.

Це майно було конфісковане в дохід держави за порушення митних правил, – пише пресслужба установи.

Після оцінки його було передано для реалізації до ДП «СЕТАМ». Однак, після трьох етапів електронних торгів речі загального вжитку так і не були продані, а тому потрапили до переліку майна, що підлягає безоплатній передачі.

“Реалізувати таку соціальну ініціативу і передавати найнеобхідніші речі дітям, особливо напередодні свята, надзвичайно приємно”, – зазначив начальник Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Тарас Грень. І додав: вдвічі приємніше, що сьогодні передаємо і автомобілі для потреб військових. Тож, конфісковані автівки відтепер використовуватимуть частини Десантно-штурмових військ Збройних сил України.

Безоплатно отримали майно Ольга та Анатолій Сукач із Поромівської територіальної громади Волинської області. 14 років тому подружжя створило дитячий будинок сімейного типу. Маючи чотирьох рідних дітей, чоловік і дружина взяли на виховання ще 21. Сьогодні тішаться дітьми і 25-ма онуками.

Програмою державної виконавчої служби багатодітна родина скористалася не вперше. Ольга та Анатолій кажуть: для них ця підтримка важлива.

А Тетяна Педяш в село Олександрія Рівненської області повезла побутову техніку та одяг. Зі слів жінки, діти будуть дуже раді подарункам. У дитячому будинку сімейного типу їх 19, дев’ятеро - неповнолітні. Будь-яка допомога від державних органів надзвичайно цінна, адже побутова техніка ламається, одяг зношується, а купити сьогодні це недешево, – зізнається жінка.

Зазначають, що безоплатно отримати нереалізоване конфісковане майно можуть органи державної влади, заклади охорони здоров’я, освіти, дитячі будинки сімейного типу, прийомні сім’ї, установи виконання покарань, військові формування. А органи державної виконавчої служби і надалі готові сприяти у наданні допомоги дитячим будинкам та на інші благодійні цілі.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Олику відвідали нащадки роду Радзивіллів – Мацей та Анна Радзивілли
Наступна новина Ковід в Україні: майже 9 тисяч нових заражень та 328 смертей
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні