На Волині чоловік під час риболовлі захворів на лептоспіроз

На Волині чоловік під час риболовлі захворів на лептоспіроз

На Волині зареєстровано другий цього року випадок захворювання на лептоспіроз.

Про це інформує Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб. 

В результаті епідрозслідування встановлено, що інфікування збудником недуги пов’язане з риболовлею у вересні. Захворів чоловік з Ковельського району, котрий перебував у водоймі босоніж. На третю добу в нього до 39,5C підвищилася температура тіла, турбували розлади шлунково-кишкового тракту, пожовтіли склери і шкірні покриви.

Діагноз «лептоспіроз» підтверджено в лабораторії відділення вірусологічних та біологічних досліджень Волинського центру контролю та профілактики хвороб. 

 Хворий перебуває на стаціонарному лікуванні, епідрозслідування триває.

Довідково

Лептоспіроз (водяна гарячка, лугова гарячка, болотна гарячка) – це гостре інфекційне захворювання. Характеризується ураженням м’язів, печінки і нирок та супроводжується хвилеподібною гарячкою. При відсутності вчасного звернення за медичною допомогою та належного лікування можливі важкі ураження нирок, менінгіт і навіть смерть пацієнта. Ця недуга вражає як людей, так і тварин.

Основними джерелами збудників цієї інфекції є гризуни (понад 70%). Інфікування людини відбувається, переважно, при контактуванні з водою відкритих водойм, забрудненою виділеннями гризунів, та безпосереднім контактом з цими тваринами.

У тіло людини бактерія лептоспірозу потрапляє через тріщини, порізи чи рани на шкірі, а також слизові оболонки (очі, ніс, рот). Людина може захворіти в період від 2 днів до 4 тижнів після інфікування.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині згорів легковий автомобіль. ФОТО
Наступна новина Юні волонтери з Волині зібрали більше двох мільйонів гривень на ЗСУ
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні