На Волині до ПЦУ перейшло 16 священиків

На Волині до ПЦУ перейшло 16 священиків
Голова Волинської ОДА Олександр Савченко

 

На Волині  89 релігійних громад готують документи до реєстрації у Православній церкві України. До кліру ПЦУ зарахували 16 священиків.

Про це повідомили на розширеному засіданні колегії управління культури, з питань релігій та національностей облдержадміністрації. Захід пройшов за участю голови обласної державної адміністрації Олександра Савченка пройшов  в академічному обласному театрі ляльок, – повідомляють у відділі інформаційної політики облдержадміністрації.

«Ми визначили курс своєї держави – в Європу», – Савченко

Олександр Савченко  розповів присутнім про важливість підняття національно-патріотичного духу населення області та забезпечення релігійного миру на теренах Княжої Волині.

«Я хочу, аби ви самі були оптимістично налаштовані й на такий настрій надихали людей з якими працюєте, або яким даруєте свою творчість. Кажуть, що думки матеріальні, духовні, тому давайте думати й вірити в хороше, світле майбутнє. Ми визначили курс своєї держави – в Європу. І кожен з нас має прагнути й рухатися туди своїми переконаннями та діями. Щоденні справи мають наближувати нас до високих результатів», – зауважив Савченко.

70 творчих працівників щомісяця отримують стипендію голови ОДА

Також під час заходу стало відомо про покращення фінансової ситуації в сфері культури Волинської області. Зокрема, щомісячно 70 провідних творчих працівників, ветеранів і пенсіонерів галузі отримували персональні стипендії голови облдержадміністрації . У 2018 році також призначено 70 стипендій, а їх розмір збільшили вдвічі. Варто зауважити, що належне фінансове забезпечення дозволило провести у 2018 році на високому організаційно-методичному та культурно-мистецькому рівнях заходи, які мають значний суспільний резонанс, популяризують національну самобутність. Одним із таких став Восьмий Міжнародний фестиваль українського фольклору «Берегиня», що знову повернувся до Луцька.

На Волині вперше провели Всеукраїнський фестиваль повстанської пісні «За Україну! За її волю»

Начальниця управління культури, з питань релігій та національностей облдержадміністрації Ольга Чубара зауважила, що стали знаковими в культурно-мистецькому житті області та держави традиційні фестивалі, конкурси – «Стравінський і Україна», «Поліське літо з фольклором», «Лесина осінь» та ряд інших. Більше того, усі ці заходи стали візитівкою волинського краю.

«У звітному році за ініціативи та підтримки голови обласної державної адміністрації Олександра Савченка ми вперше провели на Волині Всеукраїнський фестиваль повстанської пісні «За Україну! За її волю», який зібрав чимало патріотів. Загалом, як на мене, минулий рік став роком масових патріотичних та мистецьких фестивалів. Багато з них проводилися не лише в обласному центрі, а й районах області», – розповіла Ольга Чубара.

Посадовиця відзначила, що в області вперше розроблено та успішно реалізовується План заходів щодо сприяння зміцненню національної єдності та консолідації українського суспільства, підтримки ініціатив громадськості, затверджений розпорядженням голови облдержадміністрації від 22 травня 2018 року.

Також за останні роки в області посилилася робота з представниками національних меншин. Зокрема, впроваджувалися заходи щодо зміцнення державного статусу української мови та сприяння створенню єдиного культурного простору України.

89 громад на Волині  готують документи до реєстрації у ПЦУ

Варто зазначити, що після отримання Томосу Православною Церквою України, релігійні громади краю почали активно переходити до Помісної церкви. За словами Ольги Чубари, наразі 89 громад в області готують документи до реєстрації у ПЦУ. А до кліру ПЦУ зарахували 16 священиків.

Не обійшовся захід і без високих нагород для діячів культури волинського краю. Зокрема, Указом Президента України присвоєно почесне звання «Заслужений працівник культури України» Олександру Остапюку – старшому науковому співробітникові Любомльського краєзнавчого музею.

Окрім того, Почесними грамотами обласної державної адміністрації відзначили Павла Рудецького – директора Адміністрації Державного історико-культурного заповідника у місті Луцьку, Михайла Пірожика – директора комунального закладу «Ковельський народний дім «Просвіта», Людмилу Герасимчук – директорку КЗ «Луцька музична школа №3», Олександра Огородніка – директора – художнього керівника Заслуженого народного ансамблю пісні й танцю України «Колос».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Графік відключення світла у Луцьку на 4 березня
Наступна новина Українці «без політики», або Хто скаже останнє слово на виборах
Останні новини
Схожі новини