На Волині досліджують стан розвитку громадянського суспільства

На Волині досліджують стан розвитку громадянського суспільства

У швидкому плині часу та роботі в умовах неймовірної кількості викликів, іноді дуже важливо зупинитися і проаналізувати. Адже тільки аналізуючи можна краще зрозуміти реальний стан справ та напрацювати подальші шляхи розвитку.

Цим власне і займалися представники влади, громадського сектору та бізнесу,  тобто ті, хто взяв участь в чотирьох фокус-групових дослідженнях, які відбулися у п’ятницю, 13 серпня у м. Луцьку. Присутні ділилися своїми міркуваннями щодо поточної ситуації, перепон, можливих стимулів розвитку організацій громадянського суспільства у Волинській області.

«Наше основне завдання – з різних сторін дослідити, які виклики стоять перед громадянським суспільством та які можливості потрібно використати, щоб системно розвивати потужний громадський сектор», – зазначає організаторка заходів, керівниця Волинського Інституту Права Ірина Гайдучик.

Чи є успішні громадські ініціативи? Що заважає, а що допомагає розвиватися? Які проблеми в громадського сектора Волині? Саме ці та ряд інших суміжних питань обговорювали присутні представники НГО, влади та бізнесу.

«Для нас було важливо залучити до участі у цих фокус-групах людей з трьох різних професійних сфер. Це сприяє не лише якісному обговоренню, а й допомагає налагоджувати комунікацію для реалізації спільних сталих суспільних змін», – каже Ірина Гайдучик.

Вона додає, що, крім цих заходів, тривають онлайн-опитування та глибинні інтервю на цю ж тематику. Більше того, ці активності відбуваються не лише на Волині, а й в інших областях держави. Вся зібрана інформація стане основою для підготовки аналітичного звіту по Волинській області, який буде використано для напрацювання порядку денного розвитку громадянського суспільства в України.

Всі ці заходи на Волині реалізовуються Мережею хабів України у партнерстві з ГО «Волинський Інститут Права» за підтримки Isar Ednannia в рамках проєкту Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинянці, яка підробляла негативні довідки про ковід, винесли вирок. Її спільника досі шукають
Наступна новина Коли запрацює новозбудований туалет у Центральному парку
Останні новини
Схожі новини