На Волині хочуть закрити залізничну станцію

На Волині хочуть закрити залізничну станцію
Станцію у Камені-Каширському використовують для перевезення деревини

До Камінь-Каширської міської ради надійшов лист від ПАТ «Укрзалізниця» з проханням дозволити закриття залізничної станції у місті. Ця станція використовується для приймання і відправи товарних потягів. Основний клієнт, який відправляє звідси потяги – місцевий лісгосп.  

Секретар міської ради Наталія Бащук повідомила:  за підрахунками залізничників,за 6 місяців поточного року Державне підприємство “Камінь-Каширське лісове господарство” навантажило лісодеревиною всього лише 70 вагонів, вивантажено у місті товарів різними суб’єктами господарювання 73 вагони, повідомляє газета «Полісся»

«Це, за їхніми обрахунками, складає лише 0,8 вагона на добу за згаданий період» – пояснює посадовиця.

«Залізничники переконують, що таке господарювання для них є дуже нерентабельним. А тому просять дати дозвіл на закриття залізничного вузла і здійснювати в майбутньому вантажні перевезення через станцію у Ковелі», – додає вона.

А до Ковеля, до речі, 50 кілометрів.

Але, за словами директора з економіки та фінансів підприємства Андрія Рязанцева, який ще восени говорив про цю проблему інформаційному ресурсу zaxid.net, оптимізація інфраструктури – це один з компенсаторів, щоб скоротити в майбутньому рівень підвищення вантажних тарифів. Та й взагалі базовий тариф на вантажоперевезення залізницею сьогодні повинен бути утричі вищим за встановлений, але «ввести такий тариф нереально», пише Район.Камінь-Каширський.

Тож замість підвищення цін на перевезення станції «Укрзалізниці» просто закривають.

Як відомо, кілька років тому припинився рух пасажирських вагонів між Каменем-Каширським і  Ковелем. Цим були невдоволені особливо малозахищені категорії громадян, пенсіонери і люди з інвалідністю. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В армію – на 20 днів: резервістів і військовозобов'язаних кличуть на масштабні збори
Наступна новина Президент посмертно нагородив волинського прокурора, який загинув на сході
Останні новини
Схожі новини