На Волині хочуть замінити стару систему оповіщення. Скільки це буде коштувати

На Волині хочуть замінити стару систему оповіщення. Скільки це буде коштувати
Фото ілюстративне

На Волині в два етапи будуть модернізувати систему оповіщення населення про надзвичайні ситуації. На другий етап потрібно 766 тисяч гривень акумулювати з бюджетів усіх рівнів.

Про це йшлося під час позачергового засідання сесії Волинської обласної ради, пише ІА «Волинські Новини».

Як повідомив начальник відділу заходів цивільного захисту Волинської облдержадміністрації Віктор Сливка, засобами оповіщення охоплено 60% території області, де мешкає 74% населення краю. У системі електронного оповіщення є 69 автоматичних електросирен та 6, що працюють в ручному режимі. Через нерентабельність радіопроводового мовлення радіотрансляційна мережа області була відключена волинською філією АТ «Укртелеком».

Нагадаємо, система централізованого оповіщення населення на Волині працює з 1985 року.

«Під час перевірки у листопаді минулого року спрацювали 43 електросирени в автоматизованому і 6 в ручному режимі. Також можуть використовуватися гучномовці на залізниці та автовокзалах, на зупинках громадського транспорту. У Луцьку 83% населення охоплено оповіщенням», - зазначив він.

Зі слів Віктора Сливки, на Волині наразі модернізують систему оповіщення, замінюючи аналогову апаратуру на цифрову. Перший етап проекту завершили торік у грудні: реалізували пусковий комплекс та змонтували технічні засоби в 16 громадах чотирьох районів області. Наразі їх тестують.

Під час другого етапу заплановано охопити оновленою системою оповіщення усі населені пункти області. 

Віктор Сливка також зазначив, що автоматизована система оповіщення наразі реалізується через радіо «Луцьк». Також буде встановлена на радіо «Сім’я і дім» та розглядають можливість залучити телебачення «Суспільне. Волинь».


 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У громадах Волині стартувала реалізація корисних проєктів. Без участі мешканців не обійдеться
Наступна новина Як підготувати підвал до можливої війни
Останні новини
Схожі новини