На Волині керівник і працівники одного з підприємств незаконно видобули піску на понад 1,2 млн грн

На Волині керівник і працівники одного з підприємств незаконно видобули піску на понад 1,2 млн грн

Виконувачу обов'язків директора, головному бухгалтеру та бухгалтеру комунального підприємства однієї з селищних рад Луцького району повідомлено про підозру у незаконному видобутку корисних копалин місцевого значення у великому розмірі, вчиненому службовою особою з використанням службового становища, за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 240 КК України).

Про це інформує пресслужба прокурутри в області. 

За даними слідства, із вересня по грудень 2023 року керівник підприємства без отримання спеціального дозволу на користування надрами та сплати у бюджет відповідних платежів, використовуючи належну підприємству техніку, здійснював на території селищної ради видобуток піску та доставку його клієнтам.

Бухгалтери ж вносили до офіційних документів відомості щодо використання транспортних засобів комунального підприємства в цілях, що не суперечать зареєстрованим видам його економічної діяльності, та отримували кошти від клієнтів.

У результаті цих протиправних дій довкіллю завдано шкоду на суму понад 1,2 мільйона гривень.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Донеччині загинув воїн з Волині Геннадій Кондратюк
Наступна новина У місті на Волині 24 родини переселенців отримали житло. ФОТО
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні