На Волині масово грабують автомобілі

На Волині масово грабують автомобілі

На Волині за останній час суттєво збільшилась кількість пограбувань автівок. Упродовж поточного року тільки на території міста Луцька та Луцького району кількість крадіжок з автомобілів перевищила 200.

Через власну необачність продовжують залишати в салонах автомобілів цінності та майно, яке стає легкою здобиччю для крадіїв, адже щоб відчинити транспортний засіб та поцупити гроші й цінні речі – часу потрібно зовсім мало, – наголошують у прес-службі прокуратури у Волинській області.

Лише останніми днями, проникнувши через розбите скло в авто, припарковане біля готелю «Профспілковий», злодії викрали з нього гаманець з 5 тис. грн. та інші цінності, завдавши власнику майнової шкоди на 6 тис. грн.

Із салону вантажівки, яку водій залишив відчиненою під одним із магазинів на вулиці Клима Савура у Луцьку, спритний злочинець викрав мобільний телефон вартістю 3 тис. грн.

Із незамкнутих автівок злочинці поцупили залишені в салонах чоловічу сумку з грішми і телефоном, завдавши власнику матеріальної шкоди на суму 22800 грн., та жіночу сумочку з грішми й двома телефонами, завдавши власниці шкоди на 10 тис. грн.

Проте, зазначають у прес-службі прокуратури, ці злочини можна було попередити, дотримуючись простих правил:

- Обладнати автомобіль протиугінними приладами.
- Не залишати авто незамкненим без нагляду.
- На вулиці ставити автомобіль лише в освітлених місцях.
- Не залишати в авто магнітолу, відеореєстратор, техніку та інші
цінні речі, а також особисті документи і готівку, навіть якщо відлучаєтеся ненадовго.

Прокуратура звертається до автовласників з проханням подвоїти
пильність у час зимових свят, коли транспортні засоби надовго залишаються без нагляду під торговими й розважальними центрами та закладами харчування.

Якщо ваш автомобіль все ж таки обікрали – не торкайтесь
транспортного засобу і в жодному разі не сідайте за кермо. Одразу
телефонуйте «102». Оглядаючи пошкодження автомобіля або наявність особистих речей – ви знищуєте всі речові докази і мінімізуєте шанси
встановити злочинця.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У селі під Луцьком, де три роки не було світла, облаштовують нову лінію електропередач. ВІДЕО
Наступна новина У Ковелі сталась пожежа на території колишньої військової частини, - ЗМІ
Останні новини
Схожі новини