На Волині медики видалили жінці 6-літрову кісту

На Волині медики видалили жінці 6-літрову кісту

Медики Нововолинської центральної міської лікарні видалили пацієнтці кісту об’ємом шість літрів, яка заповнювала всю черевну порожнину. 

Про це йдеться на фейсбук-сторінці медзакладу. 

У жінки, яка стояла на обліку по вагітності у КНП «Нововолинська ЦМЛ», було виявлено кісту невеликих розмірів. Лікарями акушер-гінекологами була обрана тактика активного спостереження за динамікою розвитку.

Кіста почала активно рости на останніх термінах вагітності: консиліумом лікарів вирішено, що доцільно буде прооперувати жінку вже після пологів. Пологи відбулися природнім шляхом.

У післяпологовому періоді жінка відчувала гострі болі, тож її прооперували. Видалили кісту яєчника (обʼємом 6 літрів) з явищами перекруту, що заповнювала всю черевну порожнину.

«Народжувати з кістою можливо, якщо її виявили вже під час вагітності, однак необхідне спостереження кваліфікованих лікарів! Якщо кісту діагностують до зачаття, пацієнтці рекомендують спостереження та при необхідності - лікування (в тому числі оперативне), а вагітність планувати через 2-3 місяці», – зазначають медики. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У бою з окупантами загинув Герой з Луцька Андрій Головачов
Наступна новина Портативний рентгенапарат для стоматології: інноваційний помічник у діагностиці
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні