На Волині на гепатит А захворіла десятикласниця

На Волині на гепатит А захворіла десятикласниця

Лікарі продовжують роботу з ліквідації спалаху вірусного гепатиту А в селі Піща Шацького району, де кількість захворілих досягла 9 осіб.

Захворювання протікають у формі середньої важкості, наразі продовжують лікуватися в інфекційному стаціонарі 4 особи, – інформує Волинський лабораторний центр.

За останній тиждень виявлено захворювання в учениці 10-го класу місцевої школи, де навчається понад 140 дітей. Зберігається загроза поширення інфекції в навчальному закладі

У вогнищі спільно з медичними працівниками первинної медико – санітарної допомоги району проведено повний комплекс необхідних профілактичних та протиепідемічних заходів, забезпечено медичне спостереження за контактними, проведена заключна дезінфекція в осередку захворювання.

Проведено понад 140 лабораторних досліджень зовнішнього середовища, в тому числі понад 90 — в навчальному закладі. Зокрема досліджено на бактеріальну забрудненість та вірус гепатиту А питну воду в домашніх осередках захворювань та в школі.

За результатами лабораторного контролю антигену гепатиту А в колодязній воді не виявлено, що дало підстави виключити водний шлях передачі інфекції. Епідеміологічним розслідуванням встановлено основний шлях передачі – контактно-побутовий, що вказує на тісний побутовий контакт в сімейних умовах, так як усі захворілі є родичами та друзями.

Дирекцією школи за рекомендацією лікарів-епідеміологів призупинено роботу харчоблоку школи, розроблено план заходів по локалізації та ліквідації осередку захворювання, додатково закуплено миючі та дезінфікуючі засоби, посилено контроль за режимом прибирання в закладі та дотриманням правил особистої гігієни учнями.

Про результати епідрозслідування інформовано районну державну адміністрацію, відділ освіти райдержадміністрації, сільського голову, дирекцію школи.

Епідрозслідування триває.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Повідомили, коли у лучан у 2018 році не буде гарячої води
Наступна новина «Грошей нема»: у «ДНР» шахтарям пропонують працювати за їжу
Останні новини
Схожі новини