На Волині немає ажіотажу навколо виготовлення закордонних паспортів

На Волині немає ажіотажу навколо виготовлення закордонних паспортів

Управління Державної міграційної служби у Волинській області запевняє, що вони  працюють у штатному режимі, а кількість звернень щодо оформлення паспортів громадян України для виїзду за кордон не зросла, порівняно з аналогічними періодами попередніх років.

Головний спеціаліст зі зв'язків з громадськістю та ЗМІ Наталія Левчук впевнена, що інформація про те, що зараз українці масово оформляють закордонні паспорти, є нагнітанням панічних настроїв.

«Нічого подібного до ажіотажу стосовно виготовлення документів для виїзду за кордон ні у нас, ні в профільних управліннях в інших областях не спостерігається. Так, кількість оформлених нині документів дійсно перевищує показники минулого року. Але тут треба враховувати, що тоді на ситауцію вплинула пандемія та карантин, які на тривалий час зробили подорожі за кордон неможливими.

Якщо ж порівнювати дані з 1 січня до 15 лютого цього року із відповідними періодами 2019 та 2020 років, то нині показники навіть нижчі», – наголошує Наталія Левчук.

Її слова переконливо підтверджують статистичні дані Управління ДМС у Волинській області. Якщо цьогоріч на Волині видали 8 744 закордонних паспортів громадянам України, то у 2019-му за цей же час їх отримали  19 080 осіб, а у 2020-му – 10 583.

Лише у 2021 році виробили 4 292 документи. «Але – як я вже наголошувала – на цю цифру суттєвий вплив мали ковідні обмеження й у можливостях переміщення людей за кордон, і в роботі усіх державних служб», – додає співрозмовниця.

Наталія Левчук запевняє, що вони працюють у звичайному режимі. Усі послуги надаються вчасно і в повному обсязі. А інформація, як їх отримати, є на сайті УДМС в області.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинянка Уляна Гірук виграла у лотерею найдорожчий укол у світі
Наступна новина В Україні за минулу добу виявили більш як 33 тисячі хворих на ковід
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні