На Волині ніхто не захоплював голову громади, яка планує перейти у ПЦУ. ОНОВЛЕНО

На Волині ніхто не захоплював голову громади, яка планує перейти у ПЦУ. ОНОВЛЕНО
Фото - Радіо Свобода

У селі на Волині через бажання громади перейти у ПЦУ виник конфлікт.

У селі Бронниця Камінь-Каширського району невідомі особи під керівництвом священнослужителя УПЦ МП заблокували в сільській раді голову та секретаря, - повідомила в коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини місцева жителька пані Галина.

Вимагають списки людей, які проголосували за те, аби їх церква перейшла в Православну церкву України.

Зі слів жінки, в селі зібрали підписи про перехід із Української православної церкви Московського патріархату в Православну церкву України. 750 людей проголосували «за», 167 – «проти», або ж не голосували взагалі.

Так як 82% прихожан виступили за перехід в ПЦУ, зібрали сесію сільради, проголосували рішення про перехід та приєднання церкви. Проте це не сподобалось місцевому священнослужителю.

«О 17:40 московський батюшка взяв два десятки людей, схожих на бандитів, приїхав і заблокував голову сільради і секретаря в приміщенні. Вимагають списки тих, хто проголосував за приєднання церкви, а також вимагають скасувати рішення», – каже жінка.

На місце події викликали правоохоронців, очікують їх прибуття.

Читати також: «Покараний» священик Московського патріархату служив в храмі ПЦУ. ФОТО

Згодом заступник губернатора Волині Денис П'ятигорець спросував цю інформацію. Він повідомив, що ніякого захоплення не було. «Батюшка УПЦ (МП) просто хотів ознайомитись зі списками прихожан, які прийняли рішення перейти до ПЦУ», – зазначив він.

Читати також: Жодних протиправних дій - не вчинялося, - поліція про «захоплення» голови волинської громади


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У волинському лісництві почали розводити фазанів. ФОТО
Наступна новина Сніг і мороз: погода у Луцьку на 16 січня
Останні новини
Схожі новини