На Волині підліток вистрелив собі в голову з пневматичної зброї

На Волині підліток вистрелив собі в голову з пневматичної зброї

На Волині тиждень тому 16-річний хлопець вистрелив собі у голову з пневматичної зброї.

Про це повідомив луцький нейрохірург Михайло Ловга у фейсбуці.

«Тиждень тому ввечері, саме перед важливою поїздкою до столиці, до нас поступив молодий хлопчина 16 років з травмою головного мозку. І травма ця дуже незвичайна - результат необережного поводження з пневматичною зброєю. Здавалось би - досить проста зброя, досить доросла дитина. І от результат необдуманого вчинку - потрапляння кулі в головний мозок з руйнацією скроневої кістки та частини головного мозку», – йдеться у повідомленні.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Нейрохірург зібрав 700 тисяч гривень на ремонт операційної: «Я не вірив, що держава допоможе»

За словами лікаря, підлітку провели невідкладну операцію та вилучили стороннє тіло, видалили пошкоджені тканини і відновили цілісність збережених тканин. На щастя, куля зупинилась в 1 см від надзвичайно важливої судини і права скронева частка (яка пошкодилась в результаті травми) - функціонально незначима.

«За мою нейрохірургічну практику схожих випадків траплялось близько десятка. У багатьох мої колег такі випадки теж часто зустрічаються. І завжди причина одна - необережне поводження зі зброєю. Добре, що нашому юнаку пощастило і він сьогодні йде здоровим додому. Але так щастить не завжди. Будьмо максимально уважні. Шановні батьки, родичі, просто дорослі - ховайте зброю, навіть «безпечну», пояснюйте, що це не забавка дітям, в будь-якому віці», – наголосив Михайло Ловга.

Читати також: Дівчинку, яку порізала мати у Луцьку, перевели з реанімації


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україні можуть з'явитися експрес-тести на наркотики для водіїв
Наступна новина У Луцьку на пішохідному переході збили жінку. Показали момент аварії
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні