На Волині підтоплені понад п'ять тисяч гектарів угідь

На Волині підтоплені понад п'ять тисяч гектарів угідь

На Волині станом на 11 жовтня залишаються підтопленими дощовими водами більш як п'ять тисяч гектарів сільськогосподарських угідь і присадибних ділянок у Ковельському та Камінь-Каширському районах.

Про це розповів Суспільному виконувач обов'язків заступника начальника Волинського регіонального офісу водних ресурсів Михайло Тимощук.

З його слів, через загрозу підтоплення у колишніх Любешівському й Ратнівському районах працюють вісім насосних станцій на Заболоттівській, Турській, Кортеліській, Щедрогірській, Цирській, Підкормільська та Заріцькій осушувальних системах, а також станція в селищі Любешів.

«На сьогодні ці насосні станції працюють. За останній тиждень погодні умови покращилися, опадів не було. В окремих населених пунктах фермери продовжили посів озимих культур», – зазначив посадовець.

Михайло Тимощук додав, що тривалі дощі у вересні (110 мм опадів при нормі 61 мм) стали причиною зростання рівнів поверхневих та ґрунтових вод. У вересні зливи пройшли в південних районах області, зокрема Луцькому та Володимирському районах, а на початку жовтня значні опади випали в Ковельському та Камінь-Каширському районах.

Читайте також: За добу рятувальники Луцька 13 разів виїжджали відкачувати воду із затоплених територій


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинянка віддала армії автівку покійного чоловіка
Наступна новина «Прощавай, добряк!»: у Ковелі провели в останню путь Героя Юрія Махнюка. ФОТО
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні