На Волині почастішали шахрайства за схемою «вам телефонують із банку»

На Волині почастішали шахрайства за схемою «вам телефонують із банку»
Джерело фото: Львівський портал

У Волинській області все частіше фіксують шахрайства за схемою «дзвінок із банку».

Днями шахраї виманили гроші у двох лучанок, повідомляє прес-служба прокуратури Волинської області.

Двоє лучанок, 60-річна та 50-річна, позбулися усіх наявних на банківських картках коштів - 1300 та 5000 гривень відповідно, повіривши «працівникам банку», які зателефонували й під приводом необхідності «розблокування картки» випитали усі необхідні для зняття грошей відомості.

Такі злочини трапляються на Волині мало не щодня. Щоб не викликати підозри, шахраї телефонують з міських номерів фіксованого зв’язку з кодом, скажімо, 056, який відповідає Дніпропетровській області, де знаходиться центральний офіс одного з банків.

Шахраї називаються представниками служби безпеки фінансової установи. Під приводом перевірки і уточнення особистих даних, виявлення осіб, які причетні до фінансування тероризму і сепаратизму в України, відміни неіснуючих банківських операцій чи «хакерської атаки» на рахунок потерпілих, злочинці випитують у них реквізити банківських карток та зміст смс-повідомлень, які надходять клієнтам. Отримавши необхідну інформацію, перераховують наявні на карткових рахунках гроші собі.

«Прокуратура області вкотре звертається до краян із проханням бути обачними й пам’ятати – працівники банків ніколи не проводять жодних операцій з картками в телефонному режимі. Отож в жодному разі не повідомляйте нікому свої персональні дані та реквізити своїх банківських рахунків, а якщо про проблеми з рахунком повідомляє телефоном «банківський працівник» – потелефонуйте у банк та з'ясуйте ситуацію», – застерігають у прокуратурі.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У селі під Луцьком скаржаться на повільний ремонт дороги. ВІДЕО
Наступна новина Дві рушниці та браконьєр: волинські лісівники розповіли про результати «полювання» на порушників
Останні новини
Схожі новини