На Волині починають проєкт компенсації лісу. Хто і де

На Волині починають проєкт компенсації лісу. Хто і де

У Луцьку житловий район “Сімейна Фортеця. Гордість” поставив перед собою ціль компенсації лісу.

Постапокаліптичні книги та фільми малюють сумні перспективи для майбутніх поколінь і вони не менш вірогідні, ніж літаючі машини та смартфони в скельцях окулярів. І всі ці сюжети зосереджуються на двох цінностях – вода та рослини, яких справді може не стати надто скоро.

З такими темпами просто не вирубувати ліс стає замало, треба шукати альтернативні підходи до речей, для яких ліс вирубується, і починати компенсувати його, й досить активно. 

Український біотехнолог Валентин Фречка створив унікальну в світі технологію переробки опалого листя в папір, котрий за якістю не уступає звичайному. Відповідно, світ може частково чи й повністю замінити вирубані дерева на сезонне пожовкле листя для створення всього паперового.

Ще один важливий крок – компенсація лісу. Наш президент теж розуміє необхідність висаджувати дерева, хоч і не враховує час і швидкість (бо ж хоче висадити мільярд дерев за три роки, а тобто – 670 дерев щохвилини щодня протягом 3 років). Однак сама ідея – те, що треба, а для досягнення цілі треба залучати не тільки державні можливості, але й приватні проєкти.

У Луцьку, наприклад, житловий район “Сімейна Фортеця. Гордість” теж поставив перед собою ціль компенсації. Звісно, це не всеукраїнський масштаб, але це єдиний проєкт компенсації в усій Волинській області. Наразі на карті видно велику ділянку, де ліс був вирубаний, а тому в “Гордості” забудовник запланував великий парк на 5 частину всього комплексу, щоб повернути природі те, що вона втратила. Щодо планування та благоустрою території – в цьому комплексі не менша увага приділяється й важливій екологічній і соціальній ініціативі.

Не очікуючи поки уряди кидатимуться обіцянками, ресурсами та нереалістичними цифрами, ми таки зможемо принаймні спробувати забезпечити своїх нащадків майбутнім із літаючими машинами, але над інноваційними містами в стилі Сингапуру, а не пустелями в стилі “Шаленого Макса”.

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині чоловік, який відсидів за вбивство батька, до смерті побив матір
Наступна новина Як будують «Парковий квартал» у Ковелі. ВІДЕОЗВІТ ЗА ЛИПЕНЬ 2021
Останні новини
Схожі новини