На Волині поховали полеглого на війні священника Миколу Матвієнка. ФОТО

На Волині поховали полеглого на війні священника Миколу Матвієнка. ФОТО

9 лютого мешканці Підгайцівської громади попрощалися із загиблим військовослужбовцем Миколою Матвієнком.

Поховали Героя на сільському кладовищі села Гаразджа, повідомили на сторінці громади у фейсбуці.

Упродовж всього маршруту з Луцька до Піддубців та Гаразджі, кортеж на колінах зустрічали місцеві мешканці – і дорослі, і діти, з прапорами та квітами, чекали на морозі, аби віддати останню шану 30-річному воїну, який мужньо боронив нашу землю у лавах Збройних Сил України.

Провести його в останній путь прийшло більше сотні мешканців Піддубцівського старостинського округу, старости та керівники Підгайцівської громади, священники та семінаристи.

Поховання військового здійснювалося за церковними традиціями, оскільки загиблий закінчив Волинську духовну семінарію та у 2015 році отримав чин диякона, деякий час був священником в одній із церков Володимирського району. Тож його хоронили, як священника, з усім почестями.

Процесію супроводжував військовий оркестр та військовослужбовці добровольчого батальйону територіальної оборони «Підгайці».

Останнім часом Микола Матвієнко працював майстром на автоматизованій лінії заводу електроніки Кромберг і Шуберт у Луцьку.

Був призваний на військову службу, відповідно до Указу Президента України" Про загальну мобілізацію" Луцьким ОТЦК та СП Волинської області, у листопаді 2022 року.

Захищаючи Батьківщину, Герой загинув 16 січня 2023 року в районі населеного пункту Білогорівка Луганської області. 31 січня тіло загиблого евакуювали з поля бою.

У нього лишилися дружина, син, батьки, брат та сестра.

Прощались з Героєм традиційно – спільною молитвою, виконанням Державного Гімну України військовим оркестром під залпи почесної варти.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Військові волинської бригади показали, як знищили ворожий Мі-24. ВІДЕО
Наступна новина СБУ проводить обшуки на Волинській митниці. ФОТО
Останні новини
Схожі новини